Ontbijt: Torentjes van yoghurt, chia, fruit & cruesli

Gesponsord – Hoi allemaal! Het is weer eens tijd voor een lekker makkelijk ontbijtrecept. Een tijdje geleden schreef ik over 3 kruimelvrije ontbijtjes op bed en vandaag kan ik aan die lijst een vierde aan toevoegen. Ik ben namelijk gék op ontbijt op bed, maar niet heel erg dol op kruimels tussen de lakens. Dit weekend dook ik de keuken in om een yoghurt-torentje te maken. Het is suuuuuper simpel, je kunt eindeloos variëren en er is slechts één product dat je echt nodig hebt hiervoor en dat is FAGE Total 5% yoghurt. Dit is namelijk een super dikke yoghurt; echt niet te vergelijken met de yoghurt die je normaal eet. En het is zoooooo lekker. Dik, romig en heerlijk. Alles wat je wil, toch?

Ik maakte een yoghurttorentje met framboos, banaan, chiazaad, cruesli en rode besjes, maar je kan zelf kiezen wat jij lekker vindt. Vervang bijvoorbeeld chiazaad door passievrucht of banaan door mango!

Dit heb je nodig voor mijn variant: FAGE Total 5% (komt in 1 kilo verpakking, 500 gr of 170gr) – 1 banaan – frambozen – 6 el chiazaad of passievrucht – cruesli – rode besjes – 500ml vocht (melk, sinaasappelsap of water)

basis

rechtop2

Laat als eerste het chiazaad 30 minuutjes wellen in vocht; dit kan in melk, sinaasappelsap of water. Gebruik ongeveer 400-500ml vocht. Je kan later nog wat extra toevoegen om het vloeibaarder te maken.

Begin onderin je glaasje met een laagje yoghurt. Dit kun je er met een lepel in laten vallen en aandrukken of gebruik een spuitzak als je echt netjes wil werken.

Bouw dan laagje voor laagje op; een laag bananenplakjes, een laag yoghurt, een laag frambozen, een laag yoghurt, een laag gewelde chiazaad, een laag yoghurt. Eindig met een beetje muesli en versier je ontbijt met rode besjes. Klaar!

rechtop3

FAGE Total 5% yoghurt is een uniek familierecept dat stamt uit 1926. Het product wordt geproduceerd uit koemelk en actieve yoghurtculturen en wordt daarna geperst, waardoor het die unieke, dikke romige structuur krijgt. De yoghurt is rijk aan proteïne en er wordt geen suiker toegevoegd. Lekker voor ontbijt, tussendoor, als dessert of als basis voor een lekkere dip. Ik maakte er dit feestelijke, doch simpele ontbijt van en werd me toch een partij lekker wakker :D.

rechtop

Ik vond het recept erg geslaagd en stond vooral te kijken van die yoghurt van FAGE. Die had ik nog niet eerder gehad en heeft me écht verrast in hoe lekker het was. Een soort crème fraîche meets yoghurt.  Mjam!

Dubbel voordeel bij dit ontbijt; je kunt het een dag van te voren al maken en bewaren in de koelkast #goedemorgen!

Overigens vind ik dit ontbijt er zo gezellig uitzien, dat ik me ook goed kan voorstellen dat je het in deze vorm als  dessert eet. Misschien zonder die cruesli, maar lekker met wat walnoten en honing ofzo. Ooooh… ZIN IN:D (Kan je merken dat ik al bezig ben met kerst-recepten voor GWESSE? Hahaha).

Anyway; ik vond het een succes en wens je een bijzonder goede morgen. Als dit het begin van je dag is, kan het alleen maar een topdag worden <3. Woop woop!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Pinterest

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *