Groene parelcouscous met garnalen en een saus van spinazie & avocado

Door Elske – Hallotjes! Nou lieve mensen, ik val maar meteen met de deur in huis: ik heb vandaag een zeeeeer bijzonder recept voor jullie in de aanbieding.  Laatst moest ik namelijk mijn beide linker verstandskiezen weg laten snijden (geen pretje kan ik je vertellen) en leefde de eerste 2 dagen op vloeibaar voedsel.

Toen ik de vla, yoghurt, het ijs en alle andere zoete dingen wel een keer zat was én echt vette cravings had naar normaal avondeten was ik op zoek naar een gerecht waar ik a) nog wat voedingsstoffen naar binnen kon werken en b) iets wat zacht en in kleine hapjes gegeten kon worden. Zo ontstond het idee voor de saus van dit gerecht. Maar de rest? Ik had werkelijk geeeeen idee wat ik aan het doen was. Niet alleen mijn mond was aangetast, maar ook mijn hersens functioneerde niet top laten we maar zeggen. Ik pleurde van alles in 1 pan in de hoop dat het een voedzame maaltijd zou worden. Kijkend naar het eindresultaat en de groente kleur dacht ik: oke, dat wordt vet ranzig. Maar… het viel me 1000% mee! Dus ik deel het recept dan toch met jullie.

Voor 2 personen: 150 gram parelcouscous – 100 gram rauwe garnalen (zonder schil) – 1 avocado – 4 teentjes knoflook – 3 grote handen verse bladspinazie – olijfolie, citroensap, peper en zout

Zet een pan met ruim kokend water op en laat de parelcouscous voor zo ’n 9 minuten koken.

Ondertussen begin je met het maken van de saus. Pel de avocado en verwijder de pit en doe het vruchtvlees in een maatbeker of gebruik de beker van je staafmixer. Pel de teentjes knoflook en voeg er hier 3 van toe, samen met de spinazie. Pureer dit met je staafmixer en voeg ondertussen, beetje bij beetje, olie toe tot het een saus wordt. Voeg daarna voor de smaak wat peper, zout en een paar druppels citroensap toe. Proef even of het zo goed op smaak is en als je tevreden bent zet je het even aan de kant.

Doe wat olijfolie in een koekenpan en pers daarboven het laatste teentje knoflook uit. Bak de garnalen kort in de pan, zodat ze roze van kleur worden. Draai daarna het vuur uit.

Voeg de garnalen, samen met de avocado-spinaziesaus toe aan de parelcouscous en roer door. Nu krijgt alles een groene kleur, wat niet resulteert in een mooi plaatje, maar wat ik verrassend lekker vond. Eet smakelijk 😀

Oh en een tip: als je hebt, voeg dan wat Parmezaanse kaas toe aan de saus, of later over de couscous!

parelcouscous_groen2

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *