Vega noedels met ketjap, cashew en ei

Hey hey! Heb je trek in een lekker makkelijk recept? Dan ben je hier aan het goede adres. Ik maakte dit weekend hele simpele noedels die echt heel erg lekker waren. Het voordeel van noedels vind ik vaak dat je alles in één pan klaar kan maken, dat je lekker veel groentes binnen krijgt en door woksausjes of scheutjes ketjap is het vrijwel altijd smaakvol. Love it!

Oh en bonuspunten omdat je geen groentes hoeft te snijden. Echt een lekker recept binnen de categorie haalbaar koken dus.

Zin in? Let’s noedel!

Recept vega noedels met ketjap, cashew en ei

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor vegetarische noedels met ketjap, cashewnoten, ei, taugé en sesamzaadjes. Een super lekkere maaltijd die zo op tafel staat. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 handje cashewnoten
  • 3 eieren
  • 1 scheutje wokolie
  • 1/2 zak Chinese wokgroenten
  • 2 blokken rijstnoedels
  • 1 scheutje sojasaus
  • 1 scheut ketjap
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies

  • Verhit wokolie in een wok op het vuur en bak als eerste de cashewnoten rondom bruin. Dit duurt zo’n 5 minuten. Haal ze dan uit de pan. Breek vervolgens de 3 eieren in de pan, roer door elkaar totdat het gestold is en haal dan ook ei uit de pan. Leg eventueel bij de cashewnoten (dit maakt niet uit, want je gaat zo toch alles mengen). Wok vervolgens de wokgroentes 5 minuten op hoog vuur.
  • Laat ondertussen water koken en schenk dat over de rijstnoedels heen. Laat dit 3 minuten weken in kokend water. Giet de rijstnoedels dan af en spoel af onder koud water.
  • Voeg dan de rijstnoedels bij de wokgroentes, doe ei en cashewnoten erbij en voeg een flinke scheut ketjap en een kleine scheut sojasaus erbij. Wok alles door elkaar, proef of het lekker smaakt en klaar is je maal! Doe er eventueel nog wat sesamzaadjes door. Hoeft niet, mag wel.
noedels1

Ik vond het echt heel erg lekker. Veel lekkerder dan ik had verwacht? Het was een beetje een random maaltje met ingrediënten die ik nog in huis had, vandaar dat de verwachting wat laag was. Maar de smaken combineren goed, de structuren zijn lekker, het is een goed geheel én het is echt makkelijk te maken. Een hit dus!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

noedels_cashew)Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Eén reactie op “Vega noedels met ketjap, cashew en ei

  • 5 sterren
    Hay Leonie, deze recept ziet er goed”
    Dat ga ik ook een keer maken.
    Vandaag heb ik nog een soepje gebrouwen van wortels en kikkererwten* staat op printerest. Deze soep smaakt heerlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept