Hey hey! Heb je trek in een lekker makkelijk recept? Dan ben je hier aan het goede adres. Ik maakte dit weekend hele simpele noedels die echt heel erg lekker waren. Het voordeel van noedels vind ik vaak dat je alles in één pan klaar kan maken, dat je lekker veel groentes binnen krijgt en door woksausjes of scheutjes ketjap is het vrijwel altijd smaakvol. Love it!
Oh en bonuspunten omdat je geen groentes hoeft te snijden. Echt een lekker recept binnen de categorie haalbaar koken dus.
Zin in? Let’s noedel!
Recept vega noedels met ketjap, cashew en ei
Ingrediënten
- 1 handje cashewnoten
- 3 eieren
- 1 scheutje wokolie
- 1/2 zak Chinese wokgroenten
- 2 blokken rijstnoedels
- 1 scheutje sojasaus
- 1 scheut ketjap
- 1 el sesamzaadjes
Instructies
- Verhit wokolie in een wok op het vuur en bak als eerste de cashewnoten rondom bruin. Dit duurt zo’n 5 minuten. Haal ze dan uit de pan. Breek vervolgens de 3 eieren in de pan, roer door elkaar totdat het gestold is en haal dan ook ei uit de pan. Leg eventueel bij de cashewnoten (dit maakt niet uit, want je gaat zo toch alles mengen). Wok vervolgens de wokgroentes 5 minuten op hoog vuur.
- Laat ondertussen water koken en schenk dat over de rijstnoedels heen. Laat dit 3 minuten weken in kokend water. Giet de rijstnoedels dan af en spoel af onder koud water.
- Voeg dan de rijstnoedels bij de wokgroentes, doe ei en cashewnoten erbij en voeg een flinke scheut ketjap en een kleine scheut sojasaus erbij. Wok alles door elkaar, proef of het lekker smaakt en klaar is je maal! Doe er eventueel nog wat sesamzaadjes door. Hoeft niet, mag wel.
Ik vond het echt heel erg lekker. Veel lekkerder dan ik had verwacht? Het was een beetje een random maaltje met ingrediënten die ik nog in huis had, vandaar dat de verwachting wat laag was. Maar de smaken combineren goed, de structuren zijn lekker, het is een goed geheel én het is echt makkelijk te maken. Een hit dus!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Snijboon zegt:
Waarom bonuspunten als je niet de groenten hoeft te snijden? Klinkt heel lui en slap.
Gerechten met groenten worden veel lekkerder en gezonder met verse groenten.
Maar die moet je dan nog wel zelf snijden inderdaad..wat een ellende zeg..
Menno zegt:
Hay Leonie, deze recept ziet er goed”
Dat ga ik ook een keer maken.
Vandaag heb ik nog een soepje gebrouwen van wortels en kikkererwten* staat op printerest. Deze soep smaakt heerlijk