IKEA vegan Zweedse balletjes zelf maken

Oooooh mensen! Ik heb vandaag echt zo’n geweldig recept voor je. Sinds deze maand serveert IKEA een vegan variant van z’n klassieke Zweedse balletjes in het restaurant én verkopen ze een zak met de vegan balletjes in de diepvries van de IKEA supermarkt en echt; dit is gewelllllldig. Ik kreeg ze thuisgestuurd en mocht ze klaarmaken met een recept van IKEA en ik heb echt g r u w e l i j k lekker gegeten. En daarom deel ik met liefde dit plantaardige recept met je; omdat jij dit ook wil eten.

Ik maakte een bord vol friet, broccoli, vegan balletjes en een gruwelijk lekkere champignon-roomsaus – alles geheel vegan. Zin in? Let’s bal!

Nodig voor 2 personen (grote portie): 30 balletjes (1 verpakking) van IKEA – cranberry compote (ook verkrijgbaar bij IKEA) – 3 grote aardappelen – 1 broccoli – 10 champignons – 1 ui – 1 teen knoflook – 1 pakje alpro haver cuisine 

Snijd de roosjes van de broccoli en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak in 20 minuutjes gaar en knapperig in de oven op 200C.

Snijd de aardappelen met schil in dikke frieten, meng met een beetje (zonnebloem)olie en bak ze in 15 minuten af in de Airfryer.

De balletjes bak je rondom bruin in een pan met olie (10 min).

Vervolgens maak je de saus; snijd de champignons in partjes en bak in een pannetje bruin. Voeg in stukjes gesneden ui en knoflook toe en bak heel even glazig. Schenk er dan de haver cuisine bij en breng op smaak met peper en zout. Laat het sausje even een minuut of 10 op zacht vuur pruttelen. Zet er dan de staafmixer op (wel ff overgieten in een hoge beker en daarna weer terug in de pan doen), zodat je een lekker romig geheel krijgt.

Serveer op een bord de frietjes met wat vegan mayo, de broccoli er bij, de balletjes overgoten met de champignon-roomsaus en een beetje cranberrysaus on the side. Eet smakelijk!

 

 

vegan_balletjes_IMG_8711

En smakelijk eet je zeker. Ooooooh mensen, wat vond ik dit LEKKER. Het is dinsdagochtend wanneer ik dit uittyp en ik heb gewoon echt zo insane veel zin om dit weer te eten. Echt echt echt heel erg lekker. Aanrader! De balletjes smaken gewoon echt lekker; helemaal niet echt groente-achtig. De vegan champignonroomsaus is ook echt een hit en smaakt fantastisch en je proeft nergens aan dat er geen dierlijke room is gebruikt; vet chill. En de friet was ook gewoon geweldig. Ja echt, wat een lekker maaltje.

Bewaar dit overzicht op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan_valletjes_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *