Hey hey! Vandaag heb ik een leuk aubergine recept voor je. Je kunt deze aubergine steaks perfect eten met iets erbij en dan heb je een volledige maaltijd. Maar het kan ook zonder iets, als lekker tussendoortje of als lichte lunch. Ik maakte vandaag plantaardige aubergine steaks met een tomatentapenade en ik gebruikte daarbij edelgist. Dat is een soort veganistische parmezaanse kaas (qua smaak echt op) en het is gewoon verkrijgbaar bij Albert Heijn. Yay!
Nodig per persoon: 1 aubergine – 10 cherrytomaatjes – 5 blaadjes verse basilicum – 1 eetlepel edelgist – 1 eetlepel pijnboompitten – peper & zout – olijfolie
Ook handig: een Airfryer
Je kunt dit recept ook klaarmaken op de barbecue of in de oven, maar het makkelijkst is in de Airfryer.
Snijd de aubergines in de lengte door de helft en teken er met een mes boter-kaas-en-eieren in. Zorg dat je niet door de schil heen snijdt, maar wel mooie diepe inkepingen maakt. Giet hier een beetje olijfolie over en bak de aubergine steaks vervolgens in 25 minuten op 180C in de Airfryer gaar. Ze zijn klaar als ze mooi bruin zijn en het “vlees” lekker zacht is. In de oven zal dit iets langer duren.
Maak in de tussentijd een lekker prutje van fijn gesneden tomaat, basilicum en edelgist vlokken. Meng dit door elkaar.
Bak de pijnboompitten in een droge pan een beetje bruin.
Haal de aubergines uit de Airfryer en top af met een beetje extra edelgist, peper, zout en dan de tomatenprut en eindig met de pijnboompitten. That’s it! Vet lekker.
Ik denk dat dit recept heel lekker combineert met polenta frietjes. Het recept daarvoor kun je hier vinden. Enjoy!
Bewaar dit overzicht op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!
Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.
Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.