Couscous met falafel, yoghurt-dille-dressing en zongedroogde tomaat

Bevat gesponsorde content – Hey you! Vandaag het recept voor een super lekkere vegetarische maaltijd. Een tijdje geleden waren bij PLUS de gekoelde vleesvervangers 1+1 gratis, dus ik sloeg even een voorraadje in. Waaronder deze falafel van Garden Gourmet. Ik kon me niet herinneren dat ik die eerder had gehad, maar ik kan alvast verklappen dat die echt vét lekker was. Is.

I LOVE het als de vleesvervangers 1+1 gratis zijn; dan hol ik daadwerkelijk naar de winkel toe. Vét chill. Je bespaart echt veel geld en hebt alvast veel lekkers in huis. Overigens zit ik er nog over te denken om eens een blog te schrijven over m’n favoriete vleesvervangers. Is daar animo voor?

Anyway; ik moet je ook echt even wijzen op het feit dat dit maaltje binnen no time klaar is (minuut of 15?) en dat het ook nog best een voedzaam geheel is. YES, wat chill. Oh, en lékker. Oeeeeh.

Goed, genoeg gekletst; op naar het recept voor deze heerlijke, zomerse couscous.

Nodig voor 2 personen: falafel – een handje spinazie – 6 grote groene asperges – couscous* – 2 eetlepels feta – stuk of 8 zongedroogde tomaatjes – half glas yoghurt – ongeveer een eetlepel verse dille – zout – peper

*ik gebruik echt altijd op de gok een hoeveelheid, dus ik heb geen idee hoeveel ik je moet tippen. Ik dénk 70 gram, maar pin me er niet op vast :D.

Grill de groene asperges in een grillpan met een beetje olie totdat ze mooie grillstreepjes hebben. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Bak de falafel in een ander pannetje met een laagje olie rondom bruin en knapperig, dit duurt ook ongeveer 10 minuten.

Wel ondertussen de couscous in een gelijke hoeveelheid kokend water en laat het groeien. Schep het daarna even door.

Doe in een grote kom alvast wat spinazie, eventueel in stukjes gescheurd. Ik gebruik ongeveer één hand spinazie. Meng daar dan de feta en in stukjes gesneden zongedroogde tomaat door. Roer ook de couscous erdoor en de in stukken gesneden gegrilde asperges.

Maak een dressing van yoghurt met fijngesneden dille, zout en peper. Je hoeft niet zuinig te doen met de dille; de smaak van dille is heel laf, dus je hebt er veel van nodig wil je iets proeven. Dus lekker veel gebruiken!

Roer de helft van de dressing alvast door de couscous. Doe dan de couscous op je bord, serveer de falafel er bovenop en top af met de rest van de dressing. Eet smakelijk!

IMG_1909

Mensen, dit was LEKKER. Dit was gewoon echt een groot succes. We LOVED it. De falafel is gewellllldig; knapperig van buiten, zacht en smaakvol van binnen. En de verdere combinaties in de couscous waren ook gewoon echt helemaal chill. En wat nog extra chill is; de maaltijd is best gezond (lekker veel groentes) en dus ook heel erg lekker. En vega! Dit is een perfect recept voor een dagje minder vlees.

Daarover gesproken… Bij PLUS shop je heel lekker als vega- of flexitariër. Er staat overal duidelijk aangegeven waar je vegetarische producten kan vinden, ze hebben een groot assortiment vega producten en bovendien zie je in het schap (overal in PLUS) aangegeven staan wat de veganistische optie is door middel van aanwijskaarten. Vet fijn!

PLUS is dan ook voor niets voor de 6e (!!) keer op rij uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt van Nederland. Lees dat eens goed; voor het 6e jaar op rij is PLUS van álle supermarkten, de supermarkt die het beste bezig is op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met z’n Fairtrade bananen. En beter leven eieren. Samenwerkingen tegen voedselverspilling. En ga zo maar door. Lekker bezig PLUS!

Oh en wat ik ook nog even kwijt wilde over dit recept… het is echt een perfect maaltje om mee te nemen. Perfect voor een lunch in je voortuin of een picknick in je achtertuin :D. Haha, of zodra er weer betere, byebye-corona-tijdperken aanbreken, in het park, op het strand en anywhere else in de natuur <3. Geniet er van!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!


9 reacties

Lotte -

Ja, vleesvervangers, kom maar door!

leonie -

Working on it!

Laure -

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw favo vleesvervangers!

leonie -

Wordt aan gewerkt 😀

Diede -

Yes voor favo vleesvervangers!! So far is mijne de Vega kipstukjes van Vivera. Vooral door curry echt hemels, blijft mals, heel verschil met kip die gauw droog is (zeker na nog een keer opwarmen!)

leonie -

Jaa de blog is inmiddels in de maak 😀

Henriëtte -

Wat vreemd dat er geen reacties zijn op je vraag of mensen interesse hebben in je favoriete vleesvervangers, ik ben namelijk heel benieuwd, dus kom maar doorrr!!!
Recept ziet er lekker uit, ga het zeker proberen!

Henriëtte -

O haha, ik zie nu pas dat dit recept van vandaag is, vandaar dat er nog geen reacties zijn 😉

leonie -

Haha 😀 De blog is inmiddels in de maak!

Reageer ook