Saté van biefstuk met frietjes en frisse sla

Hoi! Eens in de twee weken ongeveer heb ik een saté-craving. Ik schaam me er niet voor en het is wat het is, want ik ben DOL op saté. Op het strand, bij een wegrestaurant, thuisbezorgd óf zelf gemaakt. Nu maak ik m’n saté altijd van kippendijen of nepkip en vandaag probeerde ik eens iets anders: saté van biefstuk. En mensen, dat is fan-tas-tisch.

Nodig voor twee personen: 500gr biefstuk – satésaus kant & klaar – frietjes voor in de Airfryer – gemengde sla – beetje azijn – 10cm komkommer – gebakken uitjes

Snijd de biefstuk in grove stukken en rijg aan saté-prikkers. Van 500gr biefstuk maakte ik 6 prikkers.

Doe de frites in de Airfryer en bak in 15 minuten tot lekkere Vlaamse frieten, serveer die met mayo.

Meng de gemengde sla met wat azijn, een beetje olie en peper en zout én wat kleine stukjes komkommer en klaar is je sla. Nu alleen de saté nog.

Terwijl de satésaus in de magnetron opwarmt (zie verpakking), bak je de spiesen rondom in een grillpan bruin. Neem ongeveer 2 minuutjes per kant. Het vlees mag van binnen nog rood zijn, je gebruikt tenslotte rundvlees. Als de buitenkant maar lekker geschroeid is. Mjam!

Serveer alles bij elkaar op een bord, top de saté af met gebakken uitjes en eet smakelijk!

IMG_3916

Mijn hemel; wat vind ik dit toch LEKKER. En ik vond het heerlijk dat het eens iets anders was dan de normale kip-variant die ik maak. Niet lekkerder, gewoon even lekker. Maar wel ff anders. LOVED it. Ik hoop jij ook!

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

3 reacties op “Saté van biefstuk met frietjes en frisse sla

  • Tip voor pindasaus. Niet de kant en klare magnetronversie kopen, maar de saus die je nog aan moet lengen met wat water. Dan geen water gebruiken, maar kokosmelk. Krijg je de meest romige pindasaus van die je je kan bedenken

      • Damn, toevallig op zoek naar iets bij de friet en klik deze aan, zie nu je reactie…

        Ik gebruik de Wijko geconcentreerde satésaus, zit een soort pasta in die je normaal in een steelpannetje op moet lossen in wat water. Ik gebruik meestal 250g Wijko en 250 ml kokosmelk. Werkt naast de friet ook prima bij de bami of nasi ^^

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *