Loaded zoete aardappel met Quorn, wortel, cheddar en chilimayo

Goedemiddag leuke mensen! Vandaag ga ik eens even een heleboel recepten uitschrijven die ik nog had liggen. Te beginnen met dit recept voor loaded zoete aardappel, dat ik op Koningsdag at (omdat het helemaal oranje is, haha). Het recept verscheen al wel op mijn instagram, maar nog niet hier op mijn blog. En dat terwijl het zo lekker is.

Heb je zin in een lekker vullend vega maatje? Let’s do this!

Nodig voor twee personen: 400gr zoete aardappelfrites – 1 bakje Quorn stukjes des – paar wortels – beetje geraspte cheddar – 1 el kipkruiden – 1 tl sambal – 2 el mayonaise

Meng zoete aardappelfrites met zonnebloemolie en een beetje zout en bak 15 min op 200C in de Airfryer. Strooi er in de laatste minuten een beetje geraspte cheddar over.

Snijd de wortels in reepjes, leg op de bakplaat, glaceer met olie en honing en bak voor 25 minuten op 200C in de oven.

Bak de Quorn vegetarische stukjes in een koekenpan met olijfolie rondom goudbruin. Strooi er dan nog een beetje kipkruiden over.

Bouw je bord als volgt op: Zoete aardappel met gesmolten cheddar, gegrilde wortels, Quorn en top af met een beetje chilimayonaise die je maakt van de mayo en sambal. Mjam! Klaar!

quorn_v1

Mensen, dit is dus echt GEWELDIG. Ik ben nog al fan van verschillende vleesvervangers, maar Quorn stukjes Des had ik nog niet eerder geprobeerd en ik kan met volle mond zeggen: dit is echt TOP spul. Het smaak echt heel erg lekker en de structuur is ook echt echt echt tof. Bovendien heeft Quorn een toffe achtergrond; check hier maar eens.

Loved it! Nu jij nog 😀

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

2 reacties op “Loaded zoete aardappel met Quorn, wortel, cheddar en chilimayo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *