Falafel uit de wok met aardappeltjes en groente

Door Elske – Hallo! Vandaag heb ik een rete makkelijk recept voor je. Misschien denk je: ‘Hé Els, dat mag allemaal wel iets creatiever’. Snap ik. Maar soms heb je gewoon ff niet mega veel inspiratie. Gelukkig staan er dan zó nog 2500 andere recepten op deze blog ;-).

Deze keer is het recept van mijn hand niet zo creatief. Allemaal te wijten aan de verbouwing van ons nieuwe huis. Na een dag klussen zijn mijn vriend en ik beide zo hongerig dat we eenmaal in de supermarkt niet meer helder kunnen denken. Dan willen we álles wel eten. Om die reden belandden gisteren totaal random ingrediënten als falafel, aardappelpartjes en wokgroente in mijn boodschappenmandje. Ik liep zonder plan (en brein??) naar de kassa en besloot hier mee te koken vanavond. Benieuwd of dat een succes-maaltijd werd? Lees mee!

Voor 2 personen: 400 gram gekruide aardappelpartjes in de schil – 1 teen knoflook – 400 gram Italiaanse wokgroentes – 1 bak falafel (ik had hot & spicy smaak) – hummus & knoflooksaus

falafel_wok_1

Bak de aardappeltjes, samen met het gepelde en geperste teentje knoflook en flink wat olijfolie in de wok voor zo’n 5 minuten. Voeg daarna de falafel en wokgroentes toe. Roer het goed door elkaar en kruid het geheel met peper en zout. Wok dit voor zo’n 10 minuten, tot dat de aardappeltjes beetgaar zijn. Serveer het met hummus en knoflooksaus!

Was prima te eten, waarschijnlijk en voornamelijk door de toevoeging van de saus. Falafel uit de supermarkt is prima, maar haalt het natuurlijk niet bij verse falafel, dus de saus was wel echt nodig om het minder droog te maken. Vond ik niet erg, ik hou van flink wat saus.

Al met al was dit geen spectaculaire maaltijd; niet geweldig lekker, maar gewoon oké. En omdat we hongerig waren was dat voldoende. Snel, makkelijk, weinig afwas én vullend. Zou je het aanraden Els? Niet persé, ik zou eerder voor een snelle pasta gaan. Maar beland je net als ik met compleet random  ingrediënten in huis? Dan is deze maaltijd zo slecht nog niet!

Wat is jouw favo maaltijd als je haast of geen tijd hebt? Geef mij inspiratie! 😀

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *