Broodje rookworst met zuurkool, mosterd, mayo en gebakken uitjes

Door Elske – Hallo daar! Gisteren aten mijn vriend en ik VET heerlijk. Het recept produceert minimale afwas, de ingrediënten zijn niet duur én het is super snel klaar. Typisch studentenmaaltje dus. Love it! Wil je het recept? Ja hè? Let’s go!

Voor 2 broodjes: 2 bruine afbak pistolets – 2/3e rookworst – 4 scheppen verse zuurkool – verder: mosterd, mayo en gebakken uitjes

Bereid de rookworst in water, zoals op de verpakking staat. Het kan ook in de magnetron, maar ik vind in het water altijd smaakvoller. Alsof er dan meer vocht in de worst blijft zitten; maakt hem sappiger… Ahum, goeddd. Doe wat jij het lekkerst vindt met rookworst.

Bak de pistolets af in de oven, op 220 graden voor 8 minuten. Pistolets klaar? Mooi. Snij ze via de bovenkant in de lengte open (dus horizontaal naar beneden) en druk de 2 helften uit elkaar. Leg hier per pistolet 2 scheppen verse zuurkool in en de helft van de 2/3e rookworst. Besmeer met mosterd naar smaak en doe er flink wat mayo overheen. Maak af met gefrituurde uitjes en klaar. Smakelijk!

MJAM! Wij vonden dit echt vét lekker en voor herhaling vatbaar. We aten beide 1 pistolet voor en 1 na het sporten. Direct twee broodjes eten leek ons net iets te veel ‘opboer-gehalte’ hebben. Blijf je lekker thuis vanavond? Dan kun je er waarschijnlijk makkelijk twee achter elkaar op. Heerlijk hoe simpel soms zo lekker kan zijn 😀

Ps. Ook lekker als lunch!

Pps. Probeer dit ook eens met braadworsten van de BBQ. Deed ik ook afgelopen zomer en was ook zeer goed te eten!

broodje_rookworst_1

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

2 reacties op “Broodje rookworst met zuurkool, mosterd, mayo en gebakken uitjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *