Broccoli uit de oven met vega saté en zoete aardappel

Hey you! Vorige week heb ik VET lekker en vegetarisch gegeten. Ik had ff totaal geen inspiratie voor m’n avondeten en wilde een beetje gezond eten, maar had ook heel erg zin in kipsaté. En dus maakte ik vegetarische saté (met vega kipstukjes) met zoete aardappelfrietjes erbij (best oke-ish qua voedingsstoffen volgens mij) en ik zou er een broccoli (gezond!) bij koken. Maar toen kwam Jan met het geniale plan om de broccoli in de oven klaar te maken. En dat bleek echt een schot in de roos. Applausje voor Jan!

Nodig voor twee personen: 400gr zoete aardappelfrites – 200gr vega kip – satésaus uit de magnetron – gebakken uitjes – 1 kleine broccoli

Zoete aardappelfrietjes maak ik altijd in 10-15 minuten in de Airfryer met een beetje zonnebloemolie.

De nepkip bakte ik in de pan knapperig en mengde ik daarna met de satésaus die ik ff volgens de omschrijving op de verpakking in de magnetron klaarmaakte.

De broccoli snijd je in plakken van zo’n 2 cm dik en die besprenkel je met olie. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en top af met wat peper, zout en chiliflakes. Doe dit 20 minuten in de oven en dan is ‘ie klaar!

Doe allen op één bord, serveer truffelmayo (niet zo gezond) bij de zoete aardappelfrietjes en gebakken uitjes over de nepkipsaté en klaar i je maal.

IMG_8615

En ik vertel je; ik kon niet stoppen met eten. Dit was ZO lekker. En ik bleef maar dooreten omdat ik niet kon beslissen wat m’n laatste (en lekkerste) hapje nou was. Zoete aardappel = altijd top. Die vega saté met saus is ook altijd verrukkelijk en dan die broccoli; nouuuuu wat een wereld van verschil met gekookte broccoli. Waarom zijn we toch zo gewend om groentes te koken?! Ik ontdekt steeds vaker dat het uit de oven véél lekkerder is (zoete aardappel, sperziebonen, broccoli). MJAM! Dikke aanrader dus. Woop woop!

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!


8 reacties

Joyce -

Hoe krijg je de zoete aardappel frietjes knapperig? Dat lukt me echt niet, ze blijven slap..

leonie -

Dat is ook echt moeilijk. Ik maak ze altijd in de Airfryer en dat werkt toch wel echt het beste. Verder schijnt het zo te zijn dat als je zonnebloemolie gebruikt, dat beter werkt dan een andere olie. En dan bak ik ze gewoon 10-15 minuten op 180C in de Airfryer.

Yvonne -

Hoi Leonie,

Dit wil ik proberen! Maar hoe warm zet je de oven voor de broccoli? Ik zie het nergens staan.

leonie -

Oeeh ik denk dat ik ‘m op 200C had!

Sanne -

Jaa! En dan een sausje van yoghurt, knoflook en citroen erbij om de broccoli gewoon met de hand in te dippen, jammie, jammie, jammie!!

leonie -

Goeie tip! 😀

Diede -

Dit!! Precies!! Laatst inderdaad ontdekt dat broccoli uit de oven hemel is (zoveel smaakvoller en hartiger dan gekookt), net als dat ik zoete aardappel uit de oven veel lekkerder vind dan gekookt. Met als gevolg dat nu alles in de oven geschoven wordt, want hey, lekker lui! Grappig dat jij dit nu ook ontdekt, het voelt ook nog gezonder omdat je niks aan voedingsstoffen wegspoelt met koken, maaaar geen idee of dat dan weer waar is 😃

leonie -

Ik heb ook geen idee, maar geloof dit graag 😀 haha!

Reageer ook