Pasta met tuinbonen, kaas en pancetta

Hey you! Wat gezellig dat je hier bent en wat een goed nieuws voor jou, want ik heb echt een VET chill recept voor je. Alle credits voor dit recept gaan naar het prachtige kookboek EATALY, wat echt het mooiste boek ooit is en ik heb het al jaren in huis en er nog nooit in gekeken, tot een paar weken terug.

Ik maakte de pasta parpadelle met kaas, pancetta en tuinbonen van pagina 120 en het was gruwelijk heerlijk. En omdat het zo goed is, deel ik het hier met jou, want ik weet bijna zeker dat dit ook bij jou een favoriet wordt.

Zin in pasta? Let’s eataly!

Nodig voor 4 personen: 300gr tuinbonen uit de vriezer – verse tagliatelle – 250gr geraspte pecorino – 40gr parmezaanse kaas – 30gr boter – 4 plakjes pancetta in dunne reepjes – 50gr pijnboompitten – beetje verse tijm – zout & peper

Bak de pancetta in een pan totdat het er lekker gebakken uitziet. Voeg eventueel een beetje extra olie toe. Ba dan ook de tuinbonen in diezelfde pan. Kook de pasta gaar.

Smelt in een pannetje de boter en voeg daar de pecorino en parmezaanse kaas aan toe. Breng op smaak met peper en roer alles lekker door elkaar. Voeg dan een klein beetje kookvocht van de pasta toe en roer door elkaar. Roer dan ook de pasta erdoor. Meng als laatste de tuinbonen en pancetta erdoor en top af met wat verse tijm en eventueel nog wat peper en zout. En natuurlijk de pijnboompitten! KLAAR!

pasta

Oké mensen. Dit is dus HEERLIJK. Het is een soort van variant op pasta carbonara maar dan anders (zonder ei en slagroom), maar wel net zo lekker en romig en heerlijk. Wat een mega chill recept. MJAM!

Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

7 reacties op “Pasta met tuinbonen, kaas en pancetta

  • Heb het geprobeerd maar de pecorino smolt niet mooi en het werd geen saus. Het werden dikke aangebakken klonters en het beetje botersaus werd er heel zout van. Heb uiteindelijk de klonters eruit geschept en de boter met flink kookvocht tot een nieuwe saus gemaakt.
    Ook lekker, maar wel jammer want pecorino is duur.
    Hoort er misschien een ander soort kaas in?

  • Vanavond gemaakt! Are you sure about de 250 gram pecorino? Heb andere kaas gebruikt want de pecorino was ff niet te vinden, maar het werd echt een soort kaasfondue wat ik over de pasta mikte…. Daardoor dus nogal heftig! Just checking ????

    • Hahaha ja staat wel echt in het recept ja en kan me herinneren dat ik er wel echt veel kaas door heb gedaan… Niets mis met pasta kaasfondue toch? 😛

  • Nathalie zegt:

    Oeeh ziet er heelijl uit en zo gemakkelijk! Ga ik zeker eens proberen.
    Ik moest al direct gnuffelen bij het lezen vannde ingrediënten: 300 tuinbonen, … ik visualiseerde me al direct hoe ik de tuinbonen sta te tellen ????

  • Oh, superlekker! Ik vergeet tuinbonen (in de titel staat tuinerwten) altijd, maar dit is echt een lekker recept.

    En een soort carbonara zonder ei en room… Carbonara is toch altijd zonder room?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *