Kerst: Yoghurtijs met warme kersen en bastogne (dessert)

Door Elske – Hallo! Zijn jullie al bijna klaar voor kerst? Ik heb in ieder geval in de afgelopen weken een aantal receptjes geprobeerd die én makkelijk, maar ook kerst-waardig moesten zijn. Dus net even meer speciaal dan, in dit toetjes-geval, een bak yoghurt of vla, maar niet met moeilijke ingrediënten of lange bereidingstijden. En toen kwam ik uit bij dit toetje. Of dessert. Hoe jij het ook wilt noemen 🙂

Naast dat dit toetje erg lekker is, heb je er alleen maar simpele kant-en-klare ingrediënten uit de supermarkt voor nodig en staat het zo bij jullie op tafel. Een simpele, maar lekkere afsluiter van het kerstdiner. Daar heeft iedereen toch zin in?

Voor 4 stuks: 500 ml naturel yoghurt ijs – 500 gram kersen, zonder pit, op siroop – 6 bastogne koekjes – eventueel wat versiering zoals sprinkels of eetbare parels voor bovenop
Maak je dit recept liever voor 8 personen? Verdubbel dan de ingrediënten en je bent klaar 🙂

Pak 4 leuke glazen en haal het yoghurtijs uit de vriezer. Doe de inhoud van de pot kersen op siroop in een steelpannetje en verwarm deze tot dat het tegen de kook aan zit. Blijf een beetje roeren in je pannetje zodat de siroop niet aan gaat koeken, maar wel indikt.

Begin met een laagje warme kersen. Doe een grote schep warme kersen met siroop onderin het glas. Leg hier bovenop een schep yoghurt ijs. Verkruimel 1 bastognekoekje hierboven. Leg hier bovenop weer een schep warme kersen met siroop en een half verkruimeld bastognekoekje. Maak af eventueel af met wat eetbare parels (die zilveren dingetjes; staat leuk met kerst) en klaar! Herhaal deze stappen ook voor de andere 3 glaasjes.

kerst_dessert_yoghurtijs_warmekersen

Mjam! Lekker, simpel en dus erg snel te maken. Toegegeven, dit is niet het meest spectaculaire kerst dessert wat ik ooit maakte, maar het is wel erg lekker. Weet jij al wat jouw kerst toetje wordt? 😀

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *