Kerst: plaattaart met geitenkaas, bietjes, erwtjes en tijm

Goedemiddag! Ja hoor, er komt gewoon nóg een kerstrecept online. Dit keer eentje voor een plaattaart; een leuk hoofdgerecht voor met z’n 2en, maar vooral een leuk hapje. Snijd ‘m in 8 stukken (nadat iedereen heeft gezien hoe cool hij eruit ziet) en je hebt een chille borrelhap/net iets meer dan borrelhap. Het is vet lekker, ziet er Kerstig uit en is – zoals je van ons gewend bent- heel makkelijk zelf klaar te maken. Zin in? Let’s plaattaart!

Nodig voor 1 plaattaart (2-8 personen): 1x tante fanny deeg voor plaattaarten – 2 grote bietjes – 2 handjes bevroren tuinerwtjes – een scheut truffelolie – een beetje verse tijm – 1 kuipje smeerbare geitenkaas – eventueel nog wat extra geitenkaas om af te toppen

Ook nodig: uitsteekvormpjes in de vorm van een ster

Smeer de taartbodem in met geitenkaas. Verdeel daar vervolgens in ster gesneden bietjes overheen. Dit doe je door de bieten in plakjes van ongeveer 0,5cm te snijden en die uit te steken met een ster-steekvorm. Verdeel die sterren over het deeg. Meng de tuinerwtjes met een scheut truffelolie en verdeel ook die over de plaattaart. Bak ‘m in 25 minuten goudbruin in de oven op 180C. Serveer dan met wat verse tijm en eventueel wat extra geitenkaas. Eet smakelijk!

taart2

Yes baby, dit recept is top! Eet smakelijk!

Geniet van de Kerst en vergeet niet jouw foto te delen met #GewoonwatikdezeKersteet @Lterveld!

MERRY CHRISTMAS!

Liefs,
Leonie

Volg me ook via INSTAGRAM of FACEBOOK

Zoek je een tof cadeau voor Kerst?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

2 reacties op “Kerst: plaattaart met geitenkaas, bietjes, erwtjes en tijm

  • Hiii Leonie! Ik wil graag deze onwijs heerlijk uitziende plaattaart maken voor kerst, alleen zijn wij net verhuisd en hebben we geen oven (SERIEUS!) maar wel een bbq (prioriteiten van de man) haha. Kan ik dit eventueel ook op de bbq maken, of de bbq als oven gebruiken?

    Dankjewel! Fijne kerst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *