Kerst: Gevulde portobello’s met truffelrisotto

Hallo allemaal! Vandaag deel ik een MEGA chill vegetarisch voorgerecht met je. Ik wilde er eigenlijk een hoofdgerecht van maken, maar door de grootte van de portobello’s is het toch meer een voorgerechtje geworden.

Het is een vet lekker recept en het chille is dat je de risotto prima al kunt voorbereiden een dag van te voren of op dezelfde dag.

Overigens gebruik ik voor dit gerecht het recept voor truffelrisotto dat ik al eerder met je gedeeld heb (en al heeeeeel vaak bekeken is op m’n blog). Zin in een makkelijk en super lekker kerstrecept? Lees verder!

Nodig voor 4 personen*: 200gr paddenstoelen – 1 rode ui – 1 teen knoflook – 2 glazen droge witte wijn – 1 tablet bouillon – 2 kopjes risottorijst – AH eigen merk truffelolie* – 2 eetlepels mascarpone – 40gr parmezaanse kaas – 15 blaadjes verse basilicum – 2 handjes gemengde sla – peper – 4 portobello’s

*Het kan goed zijn dat je teveel risotto maakt; bewaar dit dan in de koelkast voor na kerst (lekker opbakken).

Vet een ovenschaal in met olie en bak de portobello’s hier in af. Belangrijk: houd de binnenkant van de portobello naar boven. Als je ze andersom legt, zakken ze op de een of andere manier in en heb je platte portobello’s, haha. Niet handig als je ze wil vullen. Dus; bolle kant op de bodem van de ovenschaal, met de binnenkant naar boven. Bak ze ongeveer 15-20 minuten af op 180C.

Maak ondertussen risotto.

Snijd ui en knoflook fijn en bak in een scheut truffelolie glazig. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak die mee met de ui en knoflook voor een paar minuten. Voeg dan de risottorijst toe en bak dit mee totdat de risotto ook glazig is.

Breng 500ml water aan de kook en meng dit met een bouillonblokje.

Blus de risotto af met een glas witte wijn. Roer de risotto totdat de wijn is verdampt. Voeg dan een beetje bouillon toe en roer totdat ook die is verdampt. Voeg dan steeds een beetje bouillon toe, zodat de risotto nooit droog staat en kook dan de risotto in ongeveer 20-30 minuten gaar (of totdat de bouillon op is).

Zodra de laatste bouillon is opgelost gooi je nog een glas wijn door de risotto en ook die laat je al roerend verdampen. Voeg dan de mascarpone, parmezaanse kaas en verse basilicum toe en roer het nog even door elkaar zodat het allemaal lekker smelt en niet té papperig blijft.

Serveer de risotto in/op de portobello’s (die warm uit de oven komen) en top af met een plukje sla en nog en klein beetje extra truffelolie. Oh en peper en zout. Klaar!

risoo

Ooooh ik vond dit LEKKER. Je kunt het in principe met je handen eten; door de portobello vast te pakken en er gewoon een stukje af te happen. Maar dat hoeft natuurlijk niet ;-). In ieder geval is het een vet lekker maaltje en ik hoop dat het je smaakt :D.

Geniet van de Kerst en vergeet niet jouw foto te delen met #GewoonwatikdezeKersteet @Lterveld!

MERRY CHRISTMAS!

Liefs,
Leonie

Volg me ook via INSTAGRAM of FACEBOOK

Zoek je een tof cadeau voor Kerst?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

2 reacties op “Kerst: Gevulde portobello’s met truffelrisotto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *