Couscous met venkel, prei & courgette

Hoi allemaal! Ergens vorige week maakte ik een gerechtje met allerlei dingen die ik nog random in huis had. Ik werd er best gelukkig van; in de deur van m’n koelkast lagen allemaal groene groentes en dan denk ik: joe dat stoppen we mooi in één maaltje. Love koken in één kleur, hahaha. En als het eindresultaat dan ook nog best wel smakelijk is, dan ben je gewoon chill bezig. Toch? Let’s do this!

Nodig voor 2 personen: 1 venkel – 1/2 courgette – 1/2 prei – 1 theelepel venkelzaad – grof zeezout – olijfolie – 10gr verse basilicum – parelcouscous – handje pistachenootjes

Snijd de venkel, courgette en prei in grove stukken. Doe ze in een kom met olijfolie en venkelzaad en meng alles door elkaar. Zet dit vervolgens 40 minuten in de oven (op een bakplaat of in een ovenschaal) totdat alle groentes mooi gaar zijn.

Kook ondertussen parelcouscous en meng die zodra het klaar is met de gegrilde groentes. Doe er nog een beetje extra olie door en lekker wat peper en zout om het op smaak te brengen. Eindig met wat gehakte pistachenootjes, die roer je er lekker doorheen, samen met de verse basilicum. Eet smakelijk!

enkel

Ik vond het een lekker maaltje! Je zou denken dat het misschien wat flauw is, maar dat viel me echt alles mee. Het smaakt gewoon heel lekker puur naar groentes en die basilicum en pistache zijn leuke extra’s. Mjam!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *