Borrelhap: Turkse mini pizza’s

Hoi allemaal! Afgelopen donderdag had ik een borrel waarvoor ik een gerechtje mocht maken. Ik wilde een gerecht maken dat goed bij mijn blog past en maakte daarom een borrelhap van dit recept voor Turkse pizza’s.

Dit borrelhapje is echt sowieso een hit en ik kreeg mega veel positieve reacties erop. Zo veel dat ik dacht; joe, hiervan moet ik een apart recept uitschrijven. Bij deze!

Zoek je een leuke hap voor een borrel binnenkort en wil je even iets maken dat niet zo standaard is? Lees dan snel verder!

Nodig voor een hoop borrelhapjes*: half om half gehakt – Ras el hanout van Jonnie de Boer x Euroma – aubergine – ui – tomatenpuree – gemengde sla – wraps met knoflooksmaak – een steekring (of een schaar) – geraspte kaas – sambal – zout – mayonaise – knoflookpoeder

*ik laat de hoeveelheden even een beetje in het midden, omdat ik dit eeecht op de gok maakte voor 40 man en dat ingewikkeld terugrekenen is… Maar jij kunt dit prima zelf bedenken met je gezonde verstand!

Snijd aubergine en ui in kleine stukjes. Bak als eerst de aubergine, totdat die lekker gebakken is. Gebruik hier veel olie voor, anders gebeurd er heel weinig in de pan. Voeg dan de ui er aan toe en bak die mee tot hij glazig is. Voeg dan het gehakt erbij en bak dat rul. Zodat dat verkleurd is, voeg je de ras el hanout en wat zout toe. Proef ondertussen of je het kruidig genoeg vindt. Het gehakt mag wel echt lekker veel smaak hebben.

Gebruik een steekring om 3 rondjes uit één wrap te steken, of knip de rondjes uit de wraps. Dit worden je mini Turkse pizzaatjes. Vet leuk. (En gooi de restjes van de wraps niet weg, hiervan kun je zelf nacho’s maken door ze in de oven knapperig te bakken!).

Smeer de kleine rondjes in met tomatenpuree en een beetje sambal. Beleg dat met een laag van het gehakt-ras-el-hanout-aubergine mengsel. Top af met een beetje geraspte kaas.

Bak deze mini Turkse pizza;s 8-10 minuten af op 180C in de oven. Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is en de wraps een beetje knapperig worden, zodat je ze makkelijk kan eten (dit kan ook gebeuren als ze afkoelen).

Beleg ze dan nog met een klein beetje gemengde sla en wat zelfgemaakte knoflooksaus. Die maak je door mayonaise te mengen met knoflookpoeder en wat water. Doe dit op gevoel en je krijgt de lekkerste knoflooksaus die je ooit hebt geproefd. Mjam!

Eet smakelijk!

turksepi

Pssst: wist je dat je hier ook heel makkelijk de vega variant van kan maken?

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *