Tomaten ‘soepje’ met ciabatta en Parmezaanse kaas (Jamie Oliver)

Door Elske – Hallo daar! Ik heb even nagedacht welke titel ik dit recept zou geven. Het oorspronkelijke recept komt uit het ‘5 ingrediënten’ kookboek van Jamie Oliver; ik paste het ietsjes aan. Jamie noemt dit ‘Pappa al Pomodoro’. Google translate vertelt mij dat dit gewoon een romantische vertaling van tomatensoep is. Nou lekker dan, dacht ik iets speciaals gevonden te hebben… Ik noem het gewoon ‘Pappa al pomodoro’. Totdat ik het recept ging maken en de uitkomst zag. Vanaf toen besloot ik het gewoon ’tomatenprutje’  te noemen.

Dit is zo’n typisch gevalletje van: ziet er niet uit, maar smaakt echt top! En het mooie: weinig ingrediënten en weinig moeite. Ik besloot er nog wat tomaten bruschetta’s bij te maken voor wat extra vulling. Wil je dat ook? Volg dan dit recept! Benieuwd naar hoe je deze tomatensoep / tomatenprutje maakt? Lees dan mee!

Voor 2 personen: half ciabatta brood (afgebakken) – 2 teentjes knoflook – 1 ui – 400 gram gepelde tomaten (uit blik) – 40 gram parmezaanse kaas – bakje verse basilicum – Italiaans gedroogde kruiden

Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd die laatste in dunne plakjes. Giet wat olijfolie in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en laat deze op zacht vuur licht bruin worden. Wanneer ze dat zijn, verscheur je bijna alle basilicumblaadjes behalve die van 1 takje. Die bewaar je voor later. Voeg de verscheurde basilicum toe aan de pan. Bak dit even mee en voeg daarna het blik gepelde tomaten toe. Gooi het blikje niet meteen weg! Vul deze met water en giet dit in je pan. Breng op smaak met wat peper, zout en de gedroogde Italiaanse kruiden en laat even pruttelen.

Druk na zo’n 3 minuten de gepelde tomaten in de pan plat met een spatel of pollepel. Scheur je afgebakken ciatbatta in stukjes en voeg toe aan de pan. Roer door en laat het nu op zacht vuur voor zo’n 5 minuten pruttelen zodat de tomatensaus in het brood kan trekken <3.

Voeg na zo’n 5 minuten de parmezaanse kaas toe. Roer nog eens door en proef: is het voldoende op smaak of wil je nog wat extra kruiden toevoegen? Hierna is je tomatenprutje klaar om te serveren. Pak kommetjes en doe hier wat van het prutje in. Verscheur wat van de achtergehouden basilicum boven iedere kom en top af met wat extra parmezaan (als je hebt) en Italiaanse kruiden. Smakelijk!

Mjam, dit was lekker zeg! En ook verrassend vullend, zeker in combi met de bruscetta’s. Je eet ook wel zo’n half stokbrood p.p. dan dus eigenlijk niet zo heel gek.. Ja, als je net zoals ik fan bent van het dippen van je stokbrood in soep of het uit schrapen van een pan of je boord ‘schoon maken’ met een stokbroodje dan is dit recept zeker wat voor jou. Aanrader!

Ps. Vast ook erg goed te doen met stokbrood of ander afgebakken brood wat je over hebt van een barbecue o.i.d. 🙂

ciabattaprutje_2

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *