Vegan stoofpot met kikkererwten, zoete aardappel, spinazie en tomaat

Door Elske – Hallo daar! Laatst liep ik bij de Lidl langs zo’n rekje met allerlei recepten en kwam daar een recept tegen dat mij wel aansprak. Ik gebruikte het, paste het hier en daar wat aan qua ingrediënten en hoeveelheid en dat samen maakte deze geweldige vegetarische stoofpot. Zelfs de zoete aardappel werd mega zacht, en dat vind ik toch altijd wel een dingetje in zo’n stoofpotje. Dus ik zeg: geslaagd!

Oh en ook cool: als je ff goed oplet bij het inslaan van de (bewerkte) ingrediënten (kruiden, dingen uit zakje, pakje, blik, etc), dan is dit maaltje gewoon vegan! En super lekker. Dus echt een aanrader! Hier volgt het recept:

Nodig voor 3 personen: 120 gram kikkererwten – 450 gram spinazie – 1 blik gepelde tomaten – oranje paprika – 1 zoete aardappel – 2 tenen knoflook – 1 ui – 1 tomaat – kruiden: 1 tl gerookte paprika – halve tl cayennepeper – couscous kruiden * – peper & zout – (gekruide) pita broodjes * – hummus
* kocht ik bij Lidl en is een mengsel van kaneel, korianderzaad, kukurma, ras el hanout en paprikapoeder. Ook de pitabroodjes kocht ik bij Lidl en deze waren gekruid met koriander en knoflook, maar daar proefde ik niet veel van. Je kunt ook prima naturel broodjes gebruiken.

Snijdt alle groente fijn en laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de zoete aardappel (is officieel een groente, maar hé: goed om even extra te benoemen) in blokjes.

Bak als eerst de spinazie met de ui en knoflook aan in de wok, zodat het flink gaat slinken. Bizar hoe weinig er altijd van zo’n intens grote zak over blijft. Wanneer het gaar is, doe je de spinazie in een vergiet en druk je het met de bolle kant van een lepel aan, zodat het vocht eruit lekt. Zet even aan de kant.

Vervolgens doe je weer olijfolie in een pan (dit wordt de stoof, dus je kunt beter een pan met dikke bodem gebruiken) en bak hierin de rest van de ui. De andere teen knoflook pers je hierboven uit. Voeg na 2 minuten bakken de zoete aardappel toe en iets later ook de paprika. Kruid dit nu met de gerookte paprikapoeder, cayenne en wat peper en zout. Bak voor 5 minuten. Voeg daarna de uitgelekte kikkererwten toe, samen met het blik tomatenblokjes en de gesneden tomaat. Laat even sudderen.

Voeg na ongeveer 5 minuten de gebakken spinazie toe en roer goed door. Laat de pan voor nog een half uur op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Wanneer het nog niet de juiste dikte heeft, kan je de saus een beetje indikken met wat bloem of maizena.  Ik vind een dikte zoals curry die heeft lekker, dus dat deed ik.

Smeer vlak voor serveren de pitabroodjes in met olijfolie en leg ze even onder de grill, totdat ze warm zijn en mooie grill strepen hebben gekregen. Serveer er ook wat hummus bij. Ik vind het vooral erg lekker om eerst in het broodje in flink wat hummus te dippen en dan in het stoofpotje <3 MJAM 4 sterren!

Eet smakelijk!

Oh, ik heb nog een 5-sterren-bonus-tip voor je. Kijk, je kunt dit recept dus zoals ik gewoon voor 1 persoon maken, er lekker veel van eten en de volgende dag restjes eten. Als je geluk hebt, heb je net als ik, nog wat zoete aardappel over. Was deze, snijd het in blokjes (met of zonder schil), doe in een ovenschaal met wat olijfolie, peper, zout, ras el hanout en gerookte paprikapoeder en rooster dit voor 30 minuten in de oven op 200 graden. Warm je restje stoof op in een pan, gooi hier de zoete aardappelblokjes bij, roer goed door en de rest is ge-wel-dig <3. Einde verhaal.

vega_stoof_spinazie_zoete_aardappel

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Wij óók! Check ons via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

 

Eén reactie op “Vegan stoofpot met kikkererwten, zoete aardappel, spinazie en tomaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *