Groene curry met erwten, courgette en pangasiusfilet

Hey you! Vorige week at Jan een dag niet thuis en dat betekent…. CURRY NIGHT! Jan houdt niet echt van curry en ik hou er echt HEEL erg van, dus ik maak het graag als hij ff een avondje weg is.

Dit keer maakte ik een beetje een budget-curry, met ingrediënten die ik nog in huis had. In m’n vriezer lag nog een tuinkruiden-pangasiusfilet en wat tuinerwten, in de voorraadkast stond nog gele rijst en mangochutney en zelf voegde ik nog courgette, kokosmelk en boemboe toe. Lekker maaltje hoor!

Nodig voor 1 persoon: 1 pangasiusfilet met tuinkruiden – handje tuinerwten uit de diepvries – 10cm courgette – gele rijst – 1/2 pakje Conimex boemboe voor groene curry – 300ml kokosmelk – mango chutney voor erbij

De bereiding is helemaal niet moeilijk en bijna éénpans. Verhit wat olie in een pan en bak de pangasius er in gaar. Prak ‘m dan in stukken. Voeg de courgette toe en bak even mee. Voeg dan ook de tuinerwten toe en bak heel eventjes mee. Schenk er dan kokosmelk bij en roer de boemboe voor groene curry erbij.

Kook in de tussentijd in een andere pan de gele rijst in 8 minuten gaar, terwijl de curry op een ander vuurtje lekker aan het pruttelen is.

Serveer de curry met gele rijst in een diep bord en flats er wat mango chutney bij. MEGA lekker. Eet smakelijk!

curry

Nou, dat was dus echt een topmaal. Ik snap niet zo heel goed waarom het groene curry heet, want het is bij mij altijd bruin, maar op dat ene kritieke puntje na, was het echt een geweldig maaltje. Zeker voor herhaling vatbaar, woehoe!

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Eén reactie op “Groene curry met erwten, courgette en pangasiusfilet

  • Groene curry heet groen omdat de bumbu gemaakt wordt van oa groene chilipepers! Voor bereiding waarschijnlijk een stuk groener 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *