Wraps met gehakt, zoete aardappel en guacamole

Goeeeedemiddag leuke mensen! Ik heb gisteravond vet lekker gegeten en echt een gruwelijk leuk recept voor je. YES, eindelijk weer eens! Ik maakte zachte taco’s, want daar had ik zin in en flanste een maaltje in elkaar met wat dingen die ik nog in huis had en dat werd vrij awesome. Joehoe: zoete aardappel door je wrap-goedje… Klinkt goed he? Is het ook!

Nodig voor 2 personen: 300gr gehakt – 1 echt grote zoete aardappel – stuk of 6 tomaten* – 3 eetlepels Mexicaanse kruiden van Euroma – beetje zout – 1 avocado – 1 eetlepel zure room – 6 zachte kleine wraps – strooikaas – sambal – sla voor erbij

*ik gebruikte die tomaten die groter zijn dan cherrytomaatjes, maar kleiner dan normale tomaten…. Geen idee hoe die dingen heten.

Snijd de tomaten in partjes. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes en kook die in 10 minuten gaar in een pan met water.

Bak het gehakt rul in de pan en voeg dan de tomaten er aan toe. Bak die mee totdat het een geheel wordt; de tomaten zijn dan helemaal stuk gebakken, maar dat is vet lekker. Strooi er dan de Mexicaanse kruiden doorheen en roer ook de zoete aardappel erdoor zodra die gekookt zijn. Hak er een lekker prutje van en breng op smaak met zout.

Vul dan de wraps in een ovenschaal met dit gehakt prutje en wat geraspte kaas en bak dit ongeveer 15 minuten af op 200C in de oven.  De wraps zijn klaar als ze een beetje beginnen te kleuren en de kaas gesmolten is. Ik serveerde ze vervolgens op een laagje sla (had ik nog liggen en is toch weer wat extra groente) ennnn erbij maakte ik guacamole van avocado en zure room (door elkaar prakken of ff mixen met de staafmixer). Oh en een dot sambal. Mjam!

Of ik het lekker vond? Eh… JA! Heel erg lekker zelfs. Je hebt in dit gerecht van alles; gekruid gehakt, zoetigheid van de zoete aardappel, lekkere frisse guacamole, pit door de sambal. Ja, ik vond het een enorm geslaagd maaltje. En ook echt makkelijk én voedzaam en een keertje wat anders dan anders. Kortom: dikke aanrader. Eet smakelijk!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *