Wraps met falafel, gegrilde groentes en tzatziki

Dag leuke mensen en welkom bij dit heerlijke recept voor wraps met falafel! Een tijdje geleden las ik de blogpost van Elske over couscous met falafel en tzatziki en op de een of andere manier moest ik daar vandaag aan denken. Zij was mega fan van de combinatie van smaken en ik moet zeggen; mij leek het ook wel wat. En dus dook ik de keuken in om een vet lekker maaltje te maken: wraps met falafel, tzatziki en gegrilde aubergine en courgette. VET lekker. Let’s wrap!

Wraps met falafel, tzatziki en gegrilde groentes

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2
Makkelijk en snel recept voor wraps met falafel, tzatziki en gegrilde groentes. Binnen no time op tafel!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr falafel
  • 10 cm courgette
  • 1/2 aubergine
  • handje spinazie
  • 150 gr tzatziki uit het borrelschap
  • 4 platbroden *ik gebruikte Souq Libanees brood en kocht dat bij AH (lag bij de wraps).

Instructies

  • Snij de courgette en aubergine in blokjes.
  • Verhit een lekkere scheut olijfolie in een diepe pan en bak de aubergine hier in aan. Zorg dat de aubergine een beetje zacht en goudbruin wordt. Voeg eventueel meer olijfolie toe als dit heel lang duurt. Voeg dan ook de courgette toe en bak 2 minuutjes mee.
  • Doe dan de falafel erbij met nog een beetje olie en bak die lekker knapperig mee. In totaal ben je denk ik een minuut of 15-20 aan het bakken, totdat de groentes lekker gebakken zijn en de falafel een beetje knapperig.
  • Verwarm het platbrood in de magnetron volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Flats dan wat tzatziki in het flatbrood (mag lekker veel) en wat verse spinazie. Leg daar de falafel en gegrilde groentes op en klaar is je maal. Eet smakelijk!

Ik vond deze wraps met falafel echt HEEL erg lekker. Dit is echt een super lekker makkelijk maaltje wat ik zeker vaker ga maken. Je kunt er nog een bijgerecht bij eten (frietjes of zoete aardappelfrites uit de Airfryer, een salade of het platbrood dat je overhebt met een beetje hummus?), maar ik vond dat niet nodig. Na 2 van die platbroden of wraps met falafel en groentes zat ik vol, maar omdat ik het zo lekker vond heb ik er nog een opgegeten, haha. Maar echt een aanrader dus. Lekker zomers maaltje. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

wraps met falafel

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Wraps met falafel, gegrilde groentes en tzatziki

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept