Wraps met falafel, gegrilde groentes en tzatziki

Dag leuke mensen! Een tijdje geleden las ik de blogpost van Elske over couscous met falafel en tzatziki en op de een of andere manier moest ik daar vrijdag aan denken. Zij was mega fan van de combinatie van smaken en ik moet zeggen; mij leek het ook wel wat. En dus dook ik vrijdag de keuken in om een vet lekker zomers maaltje te maken: wraps met falafel, tzatziki en gegrilde aubergine en courgette. VET lekker. Let’s wrap!

Nodig voor 2 personen: 1 bakje falafel (200gr) – 10cm courgette – 1/2 aubergine – handje spinazie – 150gr tzatziki – 4 platbroden*

*ik gebruikte Souq Libanees brood en kocht dat bij AH (lag bij de wraps). Het zijn een soort wraps, maar dan dus van brooddeeg en vullen een stuk meer dan wraps. Volgens mij liggen ze nog niet zo lang in de supermarkt en ik vond het wel een interessant product om de komende tijd vaker mee te experimenteren :D.

Snij de courgette en aubergine in blokjes. Verhit een lekkere scheut olijfolie in een diepe pan en bak de aubergine hier in aan. Zorg dat de aubergine een beetje zacht en goudbruin wordt. Voeg eventueel meer olijfolie toe als dit heel lang duurt. Voeg dan ook de courgette toe en bak 2 minuutjes mee. Doe dan de falafel erbij met nog een beetje olie en bak die lekker knapperig mee. In totaal ben je denk ik een minuut of 15-20 aan het bakken, totdat de groentes lekker gebakken zijn en de falafel een beetje knapperig.

Verwarm het platbrood in de magnetron volgens de beschrijving op de verpakking. Flats dan wat tzatziki in het flatbrood (mag lekker veel) en wat verse spinazie. Leg daar de falafel en gegrilde groentes op en klaar is je maal. Eet smakelijk!
wrapss

Ik vond het echt HEEL erg lekker. Dit is echt een super lekker makkelijk maaltje wat ik zeker vaker ga maken. Je kunt er nog een bijgerecht bij eten (frietjes of zoete aardappelfrites uit de Airfryer, een salade of het platbrood dat je overhebt met een beetje hummus?), maar ik vond dat niet nodig. Na 2 van die platbroden met falafel en groentes zat ik vol, maar omdat ik het zo lekker vond heb ik er nog een opgegeten, haha. Maar echt een aanrader dus. Lekker zomers maaltje. Enjoy!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.