Stamppot andijvie met HEMA worst

Hello you! Het is begin, bijna half mei en het is bijzonder koud buiten. Ik draag nog gewoon mijn winterjas, heb de verwarming nog aan (hallo energierekening) én heb nog steeds zin in stamppot. Potverdikkeme.

Nu werd ik gisterochtend wakker met een intense zin in HEMA worst en daarom MOEST en zou ik dat gisteravond eten. Let’s HEMA!

Nodig voor 3 personen: 400gr andijvie – 1 kilo iets kruimige aardappelen in schil – 1 tablet groentebouillon – 1 scheut melk – 2 klontjes boter – beetje nootmuskaat, peper en zout – 2 HEMA worsten

Lekker erbij: gebakken uitjes, mosterd, augurk en jus

Kook de aardappelen in de schil in een pan met lekker veel water en voeg daar een tablet groentebouillon aan toe. Kook dit 12-15 minuten gaar. Voeg dan de hele zak andijvie toe aan de pan en doe de deksel erop. Laat de andijvie slinken door het stroom (en wat gekookt water). Een deel van de andijvie kook je zo echt gaar, en een deel stoom je, waardoor het ietwat knapperig blijft.

De HEMA-worsten kook je 20 minuten in een pan met water.

Giet de pan met aardappelen en andijvie af, zodat al het vocht uit de pan is. Stamp het vervolgens door elkaar met een stamppot-stamper. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, zout en (witte) peper. Maak ‘m smeuïg door er wat melk en een klontje boter door te roeren.

Ondertussen maakte ik ook nog jus uit een zakje (jus voor stamppot; alleen water en boter toevoegen). En erbij serveerde ik mosterd, gebakken uitjes (uit een pakje) en augurk. Klaar!

Ik vond het echt een SUPER lekkere maaltijd en mijn twee tafelgenoten ook. MAN, wat is die HEMA worst toch echt de koning van de rookworsten. Niet normaal! En m’n stamppot was ook echt mega goed gelukt en alles bij elkaar was het gewoon echt een hele lekkere maaltijd. En dat in mei :O. #Huilen.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


8 reacties

Klaartje van den Hoogen -

Super goede tip om de schil om de aardappelen te laten! Scheelt tijd en gedoe en geeft extra smaak!

Joke -

Dit is wel erg karig voor 3 personen

leonie -

Echt? Ik vond ’t zat. En dat terwijl ik over het algemeen een grote eter ben…

Jan -

Ik wil jouw tafelgenoten spreken. Kan niet dat zij net zo in de war zijn als ik.

Jan -

De andijvie kookt nu al 30 min kan je ASAP reageren. Water is nog groener dan het gras aan de overkant verdorie.

Jan -

Hoelang moet de andijvie in t water blijven?!

Jan -

Hallo wat moet je nou doen nadat je de aardappelen hebt gekookt? Andijvie toevoegen in dat water? Waarom beetje water – eerder zeg je nog heel veel water. Confused as a mofo

Leonie -

Hoi Jan! Haha, als je de aardappelen hebt gekookt, voeg je de andijvie toe aan die pan. Dan staat een deel van de andijvie onder water (met de aardappelen) en een deel ligt er bovenop. Doe de deksel op de pan en stoom zo de andijvie ietwat gaar. Gewoon een paar minuutjes. Hahaha. Ik hoop dat je alsnog lekker hebt gegeten? 😉

Reageer ook