Mexicaanse ovenschotel met vegetarisch gehakt en nacho’s

Door Elske – Hallo allemaal! Afgelopen weekend had ik een etentje op vrijdag en een barbecue op zaterdag. Dus ik vond dat ik wel weer genoeg vlees gegeten had voor één weekend en daarom was het zondag tijd voor een vegetarisch maaltje. Het hoefde verder maar aan één extra voorwaarde te voldoen: niet al te moeilijk. Want het was tenslotte nog steeds weekend en we waren lui. Ik bedacht me dat ik wel zin had in Mexicaans eten en herinnerde mij deze ovenschotel uit mijn studententijd. Ik maakte hem vaak in verschillende varianten: met rundergehakt, met zwarte bonen en mais of met stukjes kip of pulled chicken. En dit keer dus met vegetarisch gehakt. Weet je dat ik het verschil tussen echt of nep gehakt helemaal niet proef in ovenschotels? En mijn tafelgenoot, die toch wel een behoorlijke liefhebber van vlees is, ook niet. Score! Dit is dus ook een ideaal recept voor vega-maandag 🙂 Wil je het recept? Lees dan mee!

Mexicaans_ovenschotel_nacho

Voor 2 personen: 1 schaal vegetarisch gehakt (200 gram) – 1 bak macaroni/spaghetti groenten – 1 potje tacosaus – half zakje fajitakruiden – 1 teen knoflook – tortillachips, zoveel als je wilt – potje zure room – 2 handen geraspte kaas

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe wat olie in de koekenpan, pel de knoflook en pers boven de pan uit. Voeg vervolgens ook de macaroni/spaghetti groenten toe. Bak dit op middelhoog vuur voor 5 minuten. Voeg daarna het vegetarisch gehakt toe. Roer goed door, en meng daarna de tacosaus en de fajitakruiden door het gehakt en groentemengsel. Proef even of dit voldoende op smaak is. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Doe de inhoud van de pan in een ovenschaal en bedek met de tortillachips (of nacho chips?). Strooi hierover de geraspte kaas en zet voor 15 minuten in de oven. Serveer met wat zure room en extra chips en klaar!

Vet makkelijk, super snel klaar en mega lekker! MJAM. Een top vegetarische maaltijd en klaar binnen een half uurtje. Love it!

Maak jij wel eens ovenschotels? En wat is jouw favoriet? Laat het hieronder in de comments weten 😀

Volg Leonie’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leo drie boeken schreef?

2 reacties op “Mexicaanse ovenschotel met vegetarisch gehakt en nacho’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *