Tomaten uit de oven met kipvleugeltjes en zoete aardappel frites

Hey allemaal! Vorige week heb ik een GEWELDIGE maaltijd gegeten, die praktisch helemaal oranje was. Zo saai van kleur, maar het was echt gruwelijk lekker en gek genoeg at ik best veel groentes, ook al ziet het er niet zo uit.

Ik maakte zoete aardappelfrietjes in m’n Airfryer (en deed er truffelmayo bij), bakte kippenvleugeltjes in een braadpan ennnn erbij maakte ik echt verrukkelijke tomaten uit de oven, die ik al een tijdje niet had gegeten maar in m’n studententijd echt vet vaak maakte.

Kortom: een vet lekkere maaltijd. Ook zin in? Lees verder!

Nodig voor ̩̩n persoon: 200gr zoete aardappelfrites Р300gr kipvleugeltjes gekruid* Р3 tomaten Рbalsamico sladressing Р1 teen knoflook Рbeetje sla erbij Рtruffelmayo erbij

* ik kocht ze bij de Vomar en vond die ontzettend lekker gekruid, maar helaas hadden ze bij mijn Vomar geen biologische kip. Stom!

De tomaten snijd je in 4 plakken en leg je uit over een bakplaat (eventueel met bakpapier). Sprenkel er wat balsamico sladressing over, een beetje olijfolie en wat peper en zout. Pers de knoflook uit en smeer dit over de tomaatjes. Zet dit vervolgens 20-25 minuten op 200C in de oven.

De zoete aardappelfrietjes (die uit het koelschap) meng ik altijd met een scheutje olijfolie, wat zout en een beetje cayennepeper (geen must) in een grote kom. Doe ze dan in de Airfryer en bak dit ongeveer 10 minuten af op 200C, totdat ze knapperig zijn.

De kippenvleugeltjes bakte ik in een flinke scheut olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Eerst rondom lekker knapperig en bruin, daarna nog ff door laten bakken op middelhoog vuur met de deksel op de pan, zodat de kip van binnen ook lekker gaar wordt. Let erop dat ‘ie niet zwart bakt. Dat zou jammer zijn ;-).

Serveer alles bij elkaar op een bord, doe er eventueel nog wat extra sla bij (voor kleur en frisheid) en wat truffelmayo bij de zoete aardappelfrites. En klaar is je maal. VETTTTT lekkere maaltijd.

kipp

Tja; ik kan nog maar één ding zeggen: dit moet je een keer eten. GENIET ER VAN 😀

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *