Vegetarische ovenschotel met zoete aardappelfriet en falafel

Door Elske – Hallo daar! Laatst nam ik tijdens het doen van mijn boodschappen totaal random  een zoete aardappel mee. Geen idee wat ik daar mee zou gaan maken, maar ik zag een joekel liggen en dacht: hiermee ga ik aan de slag. In de koelkast vond ik nog een bakje met kant-en-klare falafel en daarmee maakte ik deze ovenschotel. Een soort kapsalon, maar dan dus vegetarisch. En niet echt kapsalon, haha. De falafel vervangt de shoarma en de zoete aardappelfriet de normale friet. Zonder kaas en knoflooksaus, maar met feta en komkommersalade. Benieuwd of een vega ‘kapsalon’ ook lekker kan smaken? Lees dan mee!

Nodig voor twee personen: 200 gram falafel balletjes – 1 grote zoete aardappel * – halve zak sla – 1 halve rode paprika – 1 tomaat – 1 ui – 1 teentje knoflook – half blok feta – half bakje komkommersalade

*ik had echt een mega joekel. Als je geen grote kunt vinden, kan je ook 2 a 3 kleine nemen.

vega_kapsalon_falafel_2

Verwarm je oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel goed en snijd daarna ik partjes zodat je frietjes hebt. Verdeel deze over een bakplaat of ovenschaal, bespreken met olijfolie en peper en zout en bak in de oven voor zo ongeveer 45 minuten. Mocht je een airfryer hebben, dan doe je ze een beetje besprenkeld met olie 10 minuten op 200C.

Na 30 minuten oventijd schep je de zoete aardappelfriet een keer door en kan je de rest alvast gaan maken. Snijd hiervoor de paprika in blokjes en snipper de ui. Verwarm wat olijfolie in de pan en bak hierin deze groente voor ongeveer 2 minuten op zacht vuur. Voeg daarna de falafel toe en bak nog zo’n 5 minuten mee. Draai daarna het vuur uit.

Doe de komkommersalade in een bakje of kommetje en pers hierboven de teen knoflook uit. Roer nog wat door elkaar en zet even aan de kant.

Zoete aardappel gaar? Dat kan je checken door er met een vork in te prikken. Ze moeten niet helemaal slap zijn, maar zeker niet meer te hard. Je moet je vork en dus makkelijk in kunnen prikken. Zijn ze goed? Haal ze dan uit de oven en verdeel je paprika/falafel-mengsel erover heen. Top af met de feta die je er overheen verkruimelt. Zet dit voor nog zo’n 5 minuten in de oven.

Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de knoflook-komkommersalade er overheen. Snijd de tomaat in blokjes en verdeel ook over de ovenschotel, samen met de sla. Je kunt het nog een keer door door roeren zodat alles goed gemengd is. Ennn, klaar! Eet smakelijk 🙂

Was dit nu zo lekker als een echte kapsalon? Zou ik niet kunnen zeggen, want de keren dat ik kapsalon gegeten heb was ik niet meer heel goed in staat om een betrouwbare uitspraak te doen geloof ik. In ieder geval: dit was lekker 😀 Niet 5 sterren geweldig lekker, maar gewoon wel echt lekker. De saus maakt het lekker smeuïg en qua smaak gewoon goed. Aanrader!

En dan nog dit…
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *