5 ideeën voor makkelijk vegetarisch lunchen

Gesponsord – Hallo allemaal! Vandaag op mijn blog 5 ideeën voor makkelijk vegetarisch lunchen! Hebben jullie vorige week meegedaan aan De Week Zonder Vlees? Ik heb zo goed mogelijk m’n best gedaan en vind het altijd wel tof aan zo’n week dat je je even bewust bent van je vleesconsumptie en op die manier betere keuzes kan maken, voor wél of geen vlees eten. Begrijp me niet verkeerd: ik ben echt gek op lekker vlees eten en geniet er dan ook echt van als ik het eet, maar ik ben ook van mening dat het echt niet iedere dag hoeft en ben vooral voorstander van bewust vlees eten: niet klakkeloos in je mond stoppen, maar goed nadenken of je nu echt zin in vlees hebt, of wellicht een vegetarisch gerecht net zo goed kan.

Nu heb ik vandaag een blogpost voor je met 5 makkelijke vegetarische lunchideeën. Puur om je te inspireren om vaker voor vegetarisch te kiezen (helemaal zo na De Week Zonder Vlees), naast de momenten dat je bewust een lekker stukje vlees eet. En de recepten zijn écht simpel en ken je misschien zelf al wel, maar ik wil je gewoon even een geheugensteuntje geven voor 5 dagen in de week een vegetarische lunch.

Voor 2 van de recepten gebruik ik de nieuwe vegetarische producten van SMAECK. Dit is een compleet nieuw assortiment aan versproducten. De originele maker achter dit product is een echt vleesmerk en ik vind het heel cool dat ze nu ook met lekkere vegetarische spreads komen. Wat dacht je van vegetarische Crème Américain of groentespreads (met bonen!) van bijvoorbeeld biet, pompoen of velderwt? Ik deel vandaag een aantal lekkere ideeën met je.

Brood met avocado en SMAECK Crème Américain
Nodig: 1/2 avocado – 2 sneetjes brood – SMAECK Crème Américain
Smeer een broodje in met de vegetarische variant van Filet Americain en top af met plakjes eetrijpe avocado. Beetje peper en zout er over en eten maar!

Deze vegetarische Crème Américain is bedacht door Chef Jacob Jan Boerma (driesterrenchef) en hij maakt in het recept gebruik van Valess. De smaak hint een beetje naar steak tartare, lekker! Ik ben altijd gek op de combinatie van avocado en Filet Americain en met deze vegetarische variant is dat ook top. Bovendien krijg je zo al een klein beetje groentes binnen tijdens de lunch.

filet

Getoast brood met brie, honing en walnoten
Nodig: 4 plakken brie – kneepje honing – walnoten – 2 sneetjes brood
Toast het brood even in een toaster, pan of heel even in de oven. Beleg ‘m vervolgens met brie, walnoten en honing. Kind kan de was doen!

Ik vermoed dat je dit ‘recept’ wel kent, maar toch is het waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks op je werk/school/thuis eet.  Zonde! Want het is zo lekker, makkelijk en… vegetarisch! 😉

brie

Tosti caprese (mozzarella, tomaat en pesto)
Nodig: halve bol mozzarella – halve tomaat – paar theelepeltjes pesto – 2 sneetjes brood
Beleg de boterham met schijfjes mozzarella en tomaat. Leg ze dakpansgewijs op de boterham, zo verdeel je de smaken het lekkerst over je tosti. Smeer de andere boterham in met pesto en doe die er bovenop. Bak de tosti in de pan, tussen een tosti-ijzer of grill hem even in de oven, totdat de mozzarella gesmolten is. Super simpel, super lekker!

Wederom een recept dat je waarschijnlijk wel kent, maar wanneer heb jij voor het laatst een caprese-tosti gegeten? PRECIES! 😀

caprese

Getoast brood met pompoenspread en pompoenpitten
Nodig: SMAECK Greens Pompoen – 1 eetlepel pompoenpitten – 2 sneetjes brood
Toast het brood even in de toaster, pan of in de oven en smeer ‘m daarna in met wat SMAECK Greens Pompoen en top af met wat pompoenpitten voor een extra bite.

SMAECK brengt naast vegetarische Crème Americain (in verschillende varianten; met parmezaanse kaas, met uitjes en augurk, etc.) ook een aantal Greens uit; dit zijn groentebereidingen gecombineerd met witte bonen voor een zachte structuur (en omdat er lekker veel vezels in zitten). De Greens Pompoen (met curry en gember) is een beetje Aziatisch van smaak en erg lekker. Je proeft de gember heel duidelijk en daar ben ik gek op, dus voor mij is dit wel een winnaar.

pompoen

Crackers met hummus en gegrilde groentes
Nodig: 4 crackers – hummus – gegrilde groentes*
*je kunt zelf wat groentes grillen op een grill (courgette, aubergine, paprika, wortel, etc) of je koop kant- en- klare gegrilde groentes in de supermarkt.

Smeer de crackers in met een flinke laag hummus en beleg ze dan met gegrilde groentes. Enjoy!

Zelf vind ik het altijd lekker om crackers te eten als lunch of als bijgerecht naast m’n lunch. Ik hou van de knapperigheid van crackers (meer dan van brood) en vind het een makkelijke portie. Aan een stuk of 4 crackers heb ik genoeg als lunch, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je zo’n cracker met hummus bíj je lunch neemt. Ook goed ;-).

hummus

Je koopt de vegetarische spreads van SMAECK bij de Jumbo, Albert Heijn en Nettorama.

PS: nog even over die Greens hè? Volgens mij kun je hier ook een hele lekkere vegetarische borrelplank mee maken; met allemaal dips en gezellige crackertjes die je erin kunt dopen. Of groentes! Komkommers en wortel enzo. Mjam! (Naast een bak chips natuurlijk, hehe).

Wil je meer info over dit nieuwe vegetarische product? Klik op deze link! En kijk hier voor meer inspiratie voor vegetarische lunches met SMAECK.

Lunch jij ook vaak vegetarisch? Laat je idee hieronder achter en inspireer anderen om dit ook te doen :D.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “5 ideeën voor makkelijk vegetarisch lunchen

  • Hallo!
    Ik vind het echt heel tof dat je vegetarisch luncht en daar anderen ook van wilt informeren met gemakkelijke en lekkere recepten.. En nu komt de maar; maar pesto is niet vegetarisch (helemaal niet uit potje) en hetzelfde geldt voor brie. In beide zit stremsel, wat wordt verwerkt vanuit een enzym die in de kalfsmaag zit.
    Dus eerlijk gezegd, zouden deze voorbeelden er niet tussen horen te staan.
    Veel mensen zijn hiervan niet op de hoogte, vandaar dat ik je hierover toch even wil informeren.
    Groetjes Anouk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *