Noedels met paprika, ei en paksoi voor nog geen €2,50 p.p.

Gesponsord  – Goedemiddag goed volk! Het is weer tijd voor een lekker betaalbaar blogpostje. Ja ja: ik ben wederom de keuken in gedoken om voor €2,50 per persoon iets klaar te maken en in deze blog vertel ik je niet alleen mijn recept, maar ook een paar toffe recepten van m’n lezers. We zijn namelijk allemaal de uitdaging aan gegaan om voor €2,50 per persoon een lekker hoofdgerecht op tafel te zetten met boodschappen van de Dirk. Ik ben los gegaan op de groente- en fruitafdeling van Dirk en maakte noedels met groentes, saus en ei. Benieuwd naar het recept? Lees verder!

boodschappen
Mijn mandje ligt vol verse ingrediënten van de Dirk: ik koop spinazie en boerenkool in de aanbieding en scoor bovendien paksoi en paprika voor een lekker prijsje.

Nodig voor twee personen: 3 eieren* – paksoi – 1 rode paprika – een half flesje Teriyaki woksaus – 1 blok eiernoedels

*ik vind het zelf belangrijk om niet alleen goedkope boodschappen te doen, maar ook de goede keuze te maken. Daarom was ik super blij dat juist de vrije uitloop eieren bij Dirk de goedkoopste waren. Niet in verhouding, maar wel in prijs die ik op m’n bonnetje vond. En dat betaal ik dan graag voor eieren die van kippen komen met een íets beter leven.

Totale kosten: €4,60.

Verhit een beetje olie in de wok en breek er drie eieren in. Spatel ze door elkaar zodat je roerei hebt en laat dit heel even een beetje bakken en bruin worden. Haal de roerei dan uit de pan.

Snijd de paprika in reepjes en de paksoi in kleine stukjes en bak in de pan met olie voor een paar minuten. Kook ondertussen de noedels in 4 minuten gaar.

Voeg de woksaus als laatste toe aan de paprika en paksoi en laat dit heel even warm worden. Roer dan het ei en de noedels erdoor en klaar is je maal. Eet smakelijk!

dirk2

Deze maaltijd stond binnen 10 minuten op tafel, was super goedkoop, toch voedzaam en echt heel erg lekker. Wat wil je nog meer? Ik hóu echt van deze challenge om voor €2,50 per persoon boodschappen te doen :D. Ook cool: ik ontdekte dus dat woksaus er niet alleen in alle soorten en maten is, maar ook in allerlei verschillende prijzen. Zo betaalde ik voor de goedkoopste woksaus de helft minder dan de woksaus van een bekend merk. Scheelt weer!

Mocht je je afvragen wat ik met de spinazie heb gedaan; die had ik nodig voor een ander recept. Ennnn! Ik scoorde diezelfde week ook nog boerenkool in een voordeelverpakking voor €0,80. Wat echt mega chill is, want ik heb al pompoencurry ermee gemaakt, heb het door m’n pasta pesto gedaan én heb er al stamppot boerenkool van gemaakt. Zo goedkoop! Love it!

Kun je geen genoeg krijgen van deze goedkope recepten? Mooi! Mijn lezers hebben namelijk ook boodschappen gedaan bij de Dirk en zijn dezelfde challenge aangegaan als ik: boodschappen doen voor €2,50 per persoon. Dit is het resultaat:

Marte goes Mexicaans
Lezeres Marte maakte chili met linzen, zwarte bonen, kidney bonen. De maaltijd kost slechts €1,70 per persoon en is vegan, glutenvrij én bevat super veel groentes. Lekker bezig!

Schermafbeelding 2018-11-28 om 19.20.23
Dit ziet er ook echt awesome uit, vind ik.

Mabel’s gevulde ravioli met champignon-gorgonzola-roomsaus en verse spinazie
HOE lekker klinkt dit?! En het klinkt ook behoorlijk fancy als je het mij vraagt. Toch is Mabel ook binnen budget gebleven met haar ravioli met saus van gebakken champignons, kookroom en blauwe kaas. En dan ook nog verse spinazie erdoor. Mjam!

Schermafbeelding 2018-11-28 om 19.10.07

Sabines Lasagne
Sabine is helemáál voor goedkoop gegaan met haar lasagne van €0,91 per persoon. Wat krijg je daarvoor? Nou.. Heerlijk vegetarische lasagne, bomvol verse groente en belegd met een laagje smeuïge kaas. Ze had zelfs geld over om er een kippetje bij te serveren.

Schermafbeelding 2018-11-28 om 19.12.22

Koens hartige taart met broccoli, peer en walnoten
Koen dook ook de keuken in voor een lekkere maaltijd met verse producten van de Dirk. Hij maakte een hartige taart met broccoli, eieren, peer, deeg, geraspte kaas, walnoten, melk en kruiden. Dat je zelfs een maaltijd met kaas én noten kunt maken voor minder dan €2,50 per persoon vind ik echt tof. Lekker bezig Koen!

Schermafbeelding 2018-11-29 om 16.30.38

Amarins couscous met broccolirijst
Amarins maakte een lekkere gezonde maaltijd voor slechts €2,44 per persoon. Ze gebruikte daarvoor: courgette, broccoli, spinazie, rode ui en cherrytomaten van de versafdeling, groene olijven, witte kaas, couscous, tuinkruidenbouillon en ras el hanout-kruiden en kookte voor 4 personen. Deze maaltijd lijkt me echt super lekker en smaakvol. <3

Schermafbeelding 2018-11-29 om 16.29.23

Laura’s aubergines met linzen en spruitjes
De combinatie klinkt gek, maar volgens Laura is het en zeer geslaagd recept. En dan ook nog eens boordevol groentes én voor een klein prijsje. Nice! Echt weer eens iets anders.

Afbeelding kan het volgende bevatten: fruit en eten

Daniëlle’s AGV’tje met aardappels, kip en groentes in roomkaas
Dit recept is echt compleet comfortfood en ljikt me ZO lekker. De aardappeltjes zijn lekker gekruid en komen uit de Airfryer, de kip is gekruid met kipkruiden en de wokgroentes zijn gebakken met een beetje kruidenroomkaas. LEKKER! En dat voor €2,31 per persoon.

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten

Zo, dat waren een heleboel recepten. Ik hoop dat we je geïnspireerd hebben om ook zelf eens die challenge aan te gaan en te koken voor slechts €2,50 per persoon. En de supermarkt waar je dan naartoe gaat voor je boodschappen, is natuurlijk Dirk ;-).

Onder de insiders die mee hebben gedaan is er natuurlijk ook een winnaar en die wint één minuut gratis boodschappen doen bij de Dirk. ZO CHILL! Ik wou dat ik mezelf kon nomineren (ik zou echt zo hysterisch door die winkel rennen hahaha), maar helaas. De winnaar wordt binnenkort bekend gemaakt via de Facebookgroep waarin we contact met elkaar hebben en in deze blogpost. Nog héél even geduld…. 😀

Aan alle insiders: dank je wel voor jullie deelname! Het was wederom inspirerend 😀

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Noedels met paprika, ei en paksoi voor nog geen €2,50 p.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *