Tortilla’s met biefstuk en chimichurri

Goedenavond leuke mensen! Ik heb sinds ik terug ben uit het buitenland heel veel inspiratie om te koken en vandaag ga ik me toch een tof recept met je delen. Ik leerde deze tortilla’s maken tijdens een kookworkshop op Curacao (van Helmi Smeulders a.k.a. the Caribbean Spice Girl) en dat was zo lekker, dat ik het vrijdag besloot na te maken hier thuis.

Het originele recept van deze tortilla’s komt uit het boek ‘Modern Caribbean Flavors), maar ik heb het recept een beetje aangepast naar wat ik lekker vind/wat in Nederland makkelijk te koop is. Klaar voor tortilla’s met biefstuk? (JA). Let’s tortilla!

Nodig voor 2 personen: 6 wraps – 3 biefstukjes – 6 eetlepels kwark – een paar jalepeƱos uit pot – een beetje koriander* – 1 eetlepel gemalen komijn – 1 theelepel kerriepoeder – 1/2 theelepel cayennepeper – 15gr verse peterselie – 1 teen knoflook – 75ml rode wijnazijn – 125ml olijfolie extra vierge – 1/2 theelepel chiliflakes – zeezout en peper – een plukje kiemen

* In het originele recept gebruiken ze behoorlijk wat, maar ik houd niet zo van koriander, maar wil het wel leren eten. Een beetje kan dus geen kwaad, dan heb je toch een beetje de smaak, zonder dat het overheersend is. Maar voeg naar eigen smaak vooral meer of minder toe ;-).

Maak een droog mengsel van gemalen komijn, kerriepoeder en cayennepeper en smeer de biefstukjes hier mee in. Laat dit zo lang mogelijk marineren, terwijl je de rest van je maaltijd voorbereidt.

Maak chimichurri (een soort Zuid Amerikaanse groene salsa die ze overal bij eten) door de koriander en peterselie fijn te snijden. Doe dit in een kommetje met de olijfolie en rodewijnazijn en meng door elkaar. Pers een teentje knoflook uit en voeg er aan toe. Maak de chimichurri pittig met wat chiliflakes en breng op smaak met grof zeezout en eventueel nog wat peper. Zet deze saus apart.

Bak alle tortilla’s om de beurt in een droge koekenpan 30 seconden aan beide kanten in een hete pan, zodat je een beetje een knapperige tortilla krijgt. Of nouja, een stapel knapperige tortilla’s.

Als laatste bak je de biefstukjes. Ongeveer 3-4 minuten de ene kant, en dan nog even de andere kant. Je wil de biefstukjes medium gebakken hebben.

Haal de biefstukken uit de pan en laat ze nog heel even nagaren in een diep bord, afgedekt met aluminiumfolie. Snijd ze dan in mooie plakjes.

Zet alles op tafel en bouw aan tafel pas de tortilla’s op. Begin met een tortilla op je bord, smeer die in met kwark en leg daar ongeveer 4 plakjes biefstuk op. Flats er dan met een eetlepel wat chimichurri over. Verdeel er zoveel jalepeƱos over als jij aankunt en eindig met een beetje kiemen. Klaar! Dichtvouwen en eten maar!

Jan en ik vonden het allebei echt meeeeega lekker. We hadden 3 wraps per persoon en dat was helemaal goed qua portie. En het eten is zĆ³ lekker smaakvol. Echt lekker: je proeft lekker die kruidige chimichurri die dan ook nog lekker een beetje pittig Ć©n zurig van het azijn is. Echt NICE! Aanrader! šŸ˜€ Ik ga dit echt een keer maken als er mensen komen eten. Mjam!

Je vindt het originele recept dus in het kookboek van Helmi Smeulders en ik kan het boek zeker aanraden! Er staan echt nog een paar hele lekkere recepten in. Het boek is hierrrr verkrijgbaar!

Toedeloe!

HĆ©, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden viaĀ INSTAGRAM,Ā YOUTUBEĀ ofĀ FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *