Zalm uit de oven met groene asperges

Door Elske – Hoi hoi! Afgelopen weekend deed ik een kookdemonstratie met een aspergerisotto. En dat was de hemel. Hierdoor herontdekte ik de groene asperges en wist dat ik hier aankomende week zelf ook mee zou gaan koken. Want hé, risotto met groene asperges, quiche met asperges, plaattaart met asperges, stamppot met groene asperges? Genoeg inspiratie in ieder geval! Onderstaande recept is geen van dit allen, maar benieuwd wat het wel is? Lees dan verder!

Nodig voor 1 persoon: moot verse zalm (met of zonder huid) – half zakje groene asperges * – 2 handjes gemengde salade – tomaat – halve oranje paprika – honing/mosterd dressing – (verse) dille 

* Ik kocht de groene asperges uit een zakje van de AH, maar beter koop je ze zonder plastic op de markt of zo. Dan is een grote hand voldoende voor één persoon.

Je staat op het punt om DIT te maken
Je staat op het punt om DIT te maken

Dit recept is zo gepiept en neem dat maar letterlijk want je laat je oven het werk doen 😉

Was de asperges en snijd een stukje van de onderkant zodat het harde ‘houterige’ gedeelte verwijderd is. Leg ze in een ovenschaal, schenk er wat olijfolie overheen en doe er wat peper en zout op. Leg vervolgens je moot zalm schuin over de asperges en stop voor 20 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Ondertussen snijd je de paprika en tomaat in blokjes. Leg de salade op een bord en hierop leg je de paprika en tomaat. Top af met wat honing/mosterd dressing.

Als de zalm en de asperges klaar zijn leg je deze op de salade. Top af met wat dille. Dikke aanrader is om er wat citroensap overheen te sprenkelen. Klaar, easy as that! Niet verwacht ofwel? 😉 Super makkelijk, rete lekker en ziet er best culinair uit vond ik zelf. Ik bakte er los nog wat aardappeltjes uit de schil bij. Die je trouwens ook lekker makkelijk bij je ovenschaal in kunt doen #scheeltweerafwas.

Whoehoe, weer een lekker en makkelijk zomers recept ontdekt. Wat is jouw favoriet?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Volg gewoonwateenstudentjesavondseet.nl ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *