3 dagen naar Ibiza met Corendon

Hoi allemaal! Vorige week was ik heerlijk op vakantie naar IBIZA. Net als vorig jaar reisde ik ook dit keer begin april naar het leukste eiland van Spanje voor een paar dagen intens genieten. Want dat doe je op Ibiza.

Dit korte tripje naar Ibiza was voor mij compleet de bevestiging van dat dit eilandje echt heel erg tof is (zoals ik vorig jaar al had ontdekt) en dat jullie er allemaal eens naartoe moeten. In deze blogpost ga ik je er van proberen te overtuigen om ook zo snel mogelijk je ticket te boeken. Om de sfeer er meteen even goed in te krijgen, moet (!) je eerst even hier klikken voordat je verder leest.

Gedaan?

Ja?

Doe nou. Klik nou.

OK! NU KUNNEN WE! WOW WE’RE GOING TO IBIZA! (Nu zit dit riedeltje de heel dag in je hoofd en wil je sowieso ook naar Ibiza. Há).

Om te beginnen: ik was samen met vriendin Marte en we waren uitgenodigd door Corendon. dat wil zeggen; ik was uitgenodigd en Marte mocht figureren in mijn vlog. Want jazeker; ik heb van ons korte reisje naar Ibiza toch weer een flinke vlog weten te knutselen.

Bekijk al onze Ibiza-avonturen HIERZO of hieronder. Een video vol zonnestralen, drankjes, voedsel, bikini’s en meer lekkers. Check!

Maar natuurlijk schrijf ik ook graag even uit waar wij nou precies zijn geweest en wat tof is.

Ibiza is een klein eiland; van Oost naar West rij je in 20 minuten. Als je een knettervette Fiat 500 huurt en wegpiraat Leo achter je stuur zet, tenminste. Overigens kun je ook gewoon een andere auto huren. Maar een auto huren is wel meteen tippppppp1!

Tip 1: Huur een auto
Zo zie je het eiland op de beste manier. Je sjeest dus van Oost naar West in 20 minuten en van Noord naar Zuid in een klein uurtje. In drie dagen tijd kun je zo prima het hele eiland zien. Bovendien zijn de wegen op Ibiza heel goed en is het uitzicht altijd mooi (veel begroeiing, veel zeezicht).

Tip 2: Dit zijn de mooie strandjes
Ibiza is heel veel mooie strandjes rijk en het beste kun je gewoon met je auto gaan rijden en ergens bij een ‘Cala’ afslaan en dan de weg volgen. Zo ontdek je de mooiste plekken (vorig jaar ontdekte ik zo bijvoorbeeld Cala Salada, één van de mooiste stranden van Ibiza).

Strandjes die ik wel echt een bezoekje waard vind:
Cala Bassa; dit is mijn favoriete strand op Ibiza. Je hebt er ligbedjes (in april nog gratis), ze schenken er lekkere wijn, er staat een DJ Ibiza-tunes over het strand te pompen (há dit klinkt stoer) en het water is fel (FEL) blauw. Heel mooi plekje!

calabassa
Kijk hoe blauw het water is!

Aigüa Blanca; dit is een van de weinige stranden waar flinke golfslag aanwezig is. Je hebt er een koffietentje zitten (voor de nodige toiletbezoeken) en er is een naaktstrand, mocht je dat interessant vinden. Houd er wel rekening mee dat je ’s ochtends of aan het begin van de middag naar dit strand gaat, want anders gaat de zon achter een grote klif en zit je in de schaduw.

aigua
Kijk: flinke golven! Maar don’t let them fool you: je kunt hier wegens veel rotsen in het water niet surfen.
Schermafbeelding 2017-04-18 om 14.45.33
Hierboven zit het koffietentje

Sa Caleta; een rood strand met felblauw water en oranje rotspartijen. Er zit een prachtig visrestaurant bij en je kunt er mooi wandelen in de buurt. Aanrader!

mooi
Mooi uitzicht
Schermafbeelding 2017-04-18 om 15.01.05
Dit is de andere kant van de foto

Cala Gracio en Cala Gracioneta; twee strandjes op loopafstand van het Corendon Marble Stella Maris Hotel. Hele rustige strandjes met veel locals en weinig voorzieningen. Dat wil zeggen; in april is er nog geen bedje, toilet of restaurant te bekennen, maar in het hoogseizoen zal dit wel anders zijn. Het water is ook hier felblauw.

gracieto
Cala Gracioneta. In de vlog kun je zien hoe wij hier yoga gingen doen!

Tip 3: Marble Stella Maris (Corendon Hotel)
Wij vlogen met Corendon naar Ibiza en sliepen ook in het Marble Stella Maris hotel, wat Corendon op Ibiza heeft gebouwd.

Schermafbeelding 2017-04-18 om 16.25.34
Dit is de entree van het hotel: prachtige meubels en allemaal hartstikke hip
bed
Dit was onze slaapkamer en ik móet even een shoutout doen naar dit bed. Corendon staat bekend om zijn goede bedden/matrassen en dat is zo compleet terecht. Heerlijk!
ontbijt
Onbeperkt ontbijten in het Marble Stella Maris Hotel

Het is een all inclusive hotel en dat maakt dat je nergens meer over na hoeft te denken; je hoeft niet naar de supermarkt om eten (wijn!) te halen, kunt ’s ochtends gewoon aan het ontbijtbuffet aanschuiven (de keuze was reuze) en ’s middags en ’s avonds heb je de keuze om óf (gratis) in het buffetrestaurant te gaan eten, of bij een van de drie restaurants op het terrein aan te schuiven. Waar je tegen een kleine betaling (max 10 euro voor een hoofdgerecht) ook heerlijk kunt eten.

coren
Tapas eten bij Flavours of the World, een van de restaurants van het Marble Stella Maris
corendon
Koffie drinken bij Good Things, op het Marble Stella Maris terrein
2
Gambas en Thaise curry eten bij Fish Market, ook op het Marble Stella Maris terrein
zonondergang
Sushi en zonsondergang bij Fish Market (Marble Stella Maris)
sunset
De huiswijnen waren ook allemaal heel lekker!
ibiza1
Onbeperkt eten bij het buffetrestaurant van Marble Stella Maris. Hiernaast staat nog een bord groente 😉 En een fles wijn, ook gewoon gratis.

Het was voor mij überhaupt voor het eerst dat ik in een all inclusive hotel zat en ik vond het eerlijk gezegd wel lekker. Vooral als je zo kort gaat. Je hoeft echt nergens meer zelf over na te denken; er was zelfs een bus van en naar het vliegveld. En entertainment ’s avonds. En de locatie van het hotel was ook top. Het lag net buiten San Antoni, één van de grote steden van Ibiza. Op loopafstand had je twee fantastische strandjes, voor de deur had je een bushalte (voor als je geen auto huurt), op het terrein zelf heb je drie zwembaden en op 500m lopen keken Mart en ik naar een prach-tige zonsondergang.

Schermafbeelding 2017-04-18 om 14.50.47
Heerlijke (all inclusive) sangria in één van de drie zwembaden van het Marble Stella Maris

Tip 4: De beste zonsondergangen van Ibiza
Als je op Ibiza bent móet je een avondje naar de Westkant van het eiland gaan om de zonsondergang te bekijken. Dit kan op verschillende plekken. Zo zat ik vorig jaar intens te genieten (in de keiharde wind, maar mét een cocktail) bij Sunset Ashram (op Cala Conta) en hebben Mart en ik vorige week de zon zien zakken in de zee bij Cap Negret. Waar je gewoon zelf met een wijntje op de rotsen kan gaan zitten, maar ook kan neerstrijken bij de bar van Hotel Cap Negret. Ik beloof je een wijds uitzicht over de zee en een prach-tige zonsondergang. En níet weggaan als de zon in de zee is verdwenen; dan begint het spektakel pas. Aanrader!

Tip 5: ETEN!
Ibiza is ook een plek waar je heel erg lekker kunt eten; over alles op dit eiland is goed nagedacht, dus ook over het eten. Nu aten wij bij de drie restaurants in ons Marble Stella Maris Hotel al écht goed, maar ook buiten de deur hebben we een paar toffe adresjes bezocht. Een absolute must visit is Aubergine restaurant; een restaurantje langs de kant van de weg, maar wat niets weg heeft van een ‘wegrestaurant’. Je zit in een enorme tuin met groentes en bevindt je in een oase van rust.

aubegr
Eten tussen de planten en bomen in een oase van rust
aubegrines
Balanceren tussen de bloemetjes <3

Het personeel is vreselijk knap en ontzettend oprecht en aardig. En de kaart is fantastisch. Veel van de gerechten zijn vegetarisch en lang niet alles bevat aubergine (zoals de naam wellicht wel doet vermoeden) en alles smaakt FANTASTISCH. Mart en ik dronken hier een alcoholvrij biertje en aten gefrituurde kaas, een salade met burrata en een borrelplank met broodjes en dips en alles kwam regelrecht uit de hemel. Je móet hier naartoe.

Schermafbeelding 2017-04-18 om 14.53.12
Dit was geweldig!

Nog een must visit is La Paloma. Hier schreef ik vorig jaar ook al over en ik moet toegeven dat het wel een beetje drukker en commerciëler is geworden, maar evengoed is dit wel echt een toffe plek waar je best een bezoekje aan mag brengen als je op Ibiza bent.

lapaloma
Op links een gevulde foccacia met geitenkaas en andere lekkere dingen. Mjam!
Schermafbeelding 2017-04-18 om 14.42.46
Marte demonstreert even hoe gezellig je hier zit; tussen de citrusbomen en vol in de zon <3

Tip 6: Shoppen!
Laatste tip: Ibiza is ook een geweldige plek om te shoppen. Het beste kun je shoppen in Ibiza stad, als je het mij vraagt. En dan in het oude gedeelte. Ibiza stad (Eivissa) bestaat uit twee delen: het moderne centrum, met rechte lange straten en het oude centrum, dat in kleine hoekige straatjes om een burcht gebouwd is. Dit oude centrum is de plek waar je moet zijn. Toffe winkeltjes, leuke restaurantjes en de leukste straatjes om gewoon doorheen te lopen. Aanrader!

santarita
Mijn favoriete plekje in het oude centrum van Ibiza stad: Santa Rita. Toffe bar voor ontbijt, lunch of koffie!

Dat waren mijn tips!

Marte is net als ik écht fan geworden van Ibiza en dat is tof. Ik acht de kans vrij groot dat we hier volgend jaar gewoon weer naartoe gaan. Wat een fijne plek!

Wat wel nog handig is om te weten; het partyseizoen op Ibiza loopt van eind april tot begin oktober. Voor en na die tijd is het nog erg rustig op het eiland en nog lang niet alles is open. Ik ben dan ook nog nooit naar iets als Café Del Mar of Ushuaia geweest, maar vind dat helemaal niet erg :).

Ik hoop dat ik je een beetje heb weten te inspireren dat Ibiza echt wel een toffe locatie is om eens te bezoeken. Kleine sidenote: Ibiza is niet goedkoop. Dat wil zeggen; als je er steeds uit eten gaat en gaat stappen, dan ben je best wel wat kwijt. Het kan echter ook allemaal een stuk goedkoper en dan kom ik toch weer terug bij het voordeel van zo’n all inclusive hotel van Corendon. Voor €445 boek je nu al een vakantie voor 7 dagen, inclusief hotel, vlucht en eten! 😀

Ben jij ook al eens op Ibiza geweest? Laat hieronder jouw tips achter!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

7 reacties op “3 dagen naar Ibiza met Corendon

  • Super gave plekken! Ik ben ook van plan om in april naar Ibiza te gaan en ik vroeg me af bij welke maatschappij jullie de auto hebben gehuurd en hoeveel het kostte? en of je echt een auto nodig hebt of dat het ook prima te doen is met scooter.

    • Ik vind een auto wel echt een must! Je zou het op scooter kunnen doen, maar een auto is zo veel relaxter, denk ik. Ik hoor altijd via Sunnycars of rentalcars!

  • Oh nu plaats ik Ibiza toch wel op mijn lijstje! Ik had altijd het idee dat het vol BN-ers zat en dat het vooral een party-island was, maar als ik jouw foto’s zie is buiten het seizoen om dus perfect! (rare zin, maar goed). Ik sla deze blog op 🙂

    • Ja, dit is dus helemaal niet het geval in het begin van het seizoen! En dan is het al wel heel lekker weer:) Ennnn De BN’ers schijnen allemaal aan de zuidkant te zitten en de parties zijn op Playa D’en Bossa (Westkant) en in San Antoni, dus het is ook maar net waar je zit 🙂

  • Dit klinkt fantastisch en de foto’s zien er ook echt geweldig uit ❤! Ben nog nooit op Ibiza geweest maar hij staat zeker op mijn bucket list. Bedankt voor de tips ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *