Gnocchi met zuurkool, spekjes en bieslook

Hallo daar! Gisteravond heb ik voor het eerst via Facebook Live gekookt voor jullie! En ik vond het vét leuk! Om half 9 dook ik m’n keuken in om een simpele gnocchi te maken, geïnspireerd op een gerecht dat ik op wintersport in Oostenrijk had gegeten. En het lukte vet goed! En binnen 15 minuten op tafel! 😀 YES!

Kijk de live video hierrr terug (en laat even een reactie achter of je het leuk vond om te zien) of check het recept:

Nodig voor één persoon: 1 bakje gnocchi (koelversvak supermarkt) – 1 bakje spekjes – een flinke pluk zuurkool (die je ook rauw kan eten, check verpakking) – paar plukjes verse bieslook – peper en zout

Bak de spekjes in een pan zonder olie of boter totdat ze er lekker gebakken uitzien. Voeg de zuurkool hier aan toe. Kook de gnocchi in de tussentijd in 2 minuten gaar. Voeg ook de gnocchi toe aan de zuurkool en spekjes. Bak dit op hoog vuur nog een minuut of 5, zodat de gnocchi een beetje knapperig wordt en het geheel een beetje verkleurt (gegrild eruit gaat zien). Doe er bij het opdienen wat verse bieslook en wat peper en eventueel zout over. Klaar!

HEER-LIJK. Wel heel simpel en wel zo’n maaltijd waarbij iedere hap hetzelfde smaakt, maar het is wel echt lekker. Een receptje om nog eens klaar te maken, vooral als je gek bent op zuurkool!

Wat zou jij er nog aan toevoegen?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a….


5 reacties

Vivian -

Heerlijk artikel, ik ben echt gek op gnocchi! Ga hem zeker proberen!

Maxime -

Als mijn vriend niet thuis is en ik eet dus alleen, pik ik bijna altijd een receptje van jouw site. Thanks daarvoor! Vandaag was deze gnocchi aan de beurt, heb er zelf nog champignons aan toegevoegd en heb heerlijk gegeten!

leonie -

Oeeh goeie toevoeging! EN leuk om te horen 😀

Grote -

Het ziet er heerlijk

Jamie -

Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen! Heb laatst zelf gnocchi from scratch gemaakt, moeilijk veel werk maar wel echt superlekker. Met gesmolten gorgonzola, spekjes, champignons en rucola, zeker een aanrader!! Wel mega machtig 😀

Reageer ook