Tom ka kai soep – Thaise kippensoep

Hey you! Vorige week had ik zin in soep. En dat heb ik bijna nooit. Maar ik ben zo ontzettend klaar met die verrekte kou, dat ik soep nodig had. En zon, maar dat werkt iets lastiger op bestelling.

Ik dook de keuken in om een Tom ka kai soepje te maken; wat een Thaise kippensoep is. Met kokos. Mjam! Overigens maakte ik maar heel weinig zelf aan de soep; ’t kwam voor het grootste gedeelte gewoon uit een pakje, haha.

Nodig voor twee personen: 1 kipfilet 200gr – 1 zakje Thaise wokgroentes – 1 pakje Blue Eleephant mix voor Tom ka kai (wordt sowieso verkocht bij AH) – eventueel extra kokosmelk

Zet een pan met 500ml water op het vuur. Roer daar de kokospoeder uit het pakje van Blue Elephant doorheen en voeg groentes en in stukjes gesneden kip toe. Doe de kruidenmix (Blue Elephant) erbij en breng dit aan de kook. Zodra het kookt laat je de soep een minuut of 10 pruttelen op middelhoog vuur. En dan is ‘ie klaar. EITJE!

Oh, je kunt er nog extra kokosmelk door doen; is lekker romig. Maar dat hoeft niet.

Eet smakelijk!

Ik vond het een lekkere Tom ka kai. Prima van smaak, precies zoals ‘ie hoort. Maar! Ik ben eigenlijk meer op zoek naar een recept voor Tom ka kai waarbij je geen pakje hoeft te gebruiken. Wat zou je er dan in doen? Enig idee? Let me know!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

 

Eén reactie op “Tom ka kai soep – Thaise kippensoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *