Goedenavond! Deze week staat voor mij in het teken van per ongeluk te veel knoflook eten. Niet oké. Ik ben dol op knoflook, maar vind het echt intens ranzig als je zo’n nasmaak hebt; dat er duidelijk nét teveel knoflook in je eten zat en je de hele avond nog loopt te boeren. Gedverrrr.
Nou, dat was dus het geval bij deze shoarmawraps. Maar! Ze waren wel heel lekker :).
Nodig voor één persoon: 250gr shaorma – 1 eetrijpe avocado – 2 eetlepels magere kwark – 10 cm komkommer – 1 teentje knoflook – botersla – 3 kleine wraps
Bak de shaorma gaar en knapperig in een wok met olie. Haal de shaorma pas uit de pan als de stukjes echt goed knapperig zijn. Maak in de tussentijd een mengsel van kwark, stukjes komkommer, de uitgeperste teen knoflook, zout & peper. Bak de wraps even zonder boter of olie in een pan aan beide kanten; hierdoor wordt de wrap knapperig en dat is vetttt lekker. De smaak verandert echt een beetje als je ze zo klaarmaakt, in plaats van in de magnetron.
Smeer de wraps in met het kwark-komkommer-mengsel. Verdeel er plakjes avocado over en wat botersla (eventueel in stukjes gesneden). Daarop doe je de shaorma en dan vouw je de wrap dicht door ‘m op te rollen of als een soort envelopje te vouwen. Prikkertje er in en klaar!
VET lekker. Ik vond het echt heel erg lekker, maar dus wel een beetje te veel knoflook. Ik denk denk dat mijn ene teen gewoon te groot was.. Van te voren had ik overigens ook nog chilisaus erbij gezet, omdat ik had verwacht dat dit maaltje wel eens saai kon gaan zijn van smaak, maar dat was het absoluut niet. Niets extra’s nodig dus. Geslaagd recept!
WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.
LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.
Boy zegt:
Ik volg je al een tijdje op Facebook. Je recepten zien er altijd steen goed uit. Vanavond voor een huis vol Delftse studenten dit recept uitgeprobeerd. Wat hebben we genoten! Ik ga vaker gerechten maken van je blog! Groet Boy
Vivian | stayaliveandcooking zegt:
Lekkahh! M’n vriend heeft afgelopen zondag ook wraps gemaakt met shoarma en avocado, denk ineens dat ik weet waar hij de inspiratie vandaan haalde… Haha!
Sanne zegt:
Deze staat vanavond op de planning! ZIN IN.
Melodie zegt:
mmmmmmmmmmm goede
Babette zegt:
Kan het zijn dat je updates niet meer in bloglovin verschijnen? Bij mij in ieder geval al 2 weken niet meer, maar kan aan mij liggen!