
Dus; lang verhaal kort: ik at niet vega op deze #vegamaandag. Oeps! Erg? Nee. Jammer? Ja, ik moet toch weer even terug naar m’n ritme… (Je moet niks!)
Anyway; pannenkoeken dus. Met spek. En ricotta. En tomaatjes. En dat is… *allemaal in koor* DE HEMEL.
Nodig voor één persoon: wat pannenkoekenmix alleen water toevoegen (hoeveelheid zelf inschatten) – wat plakjes ontbijtspek (voor iedere kleine pannenkoek 1 plakje) – cherrytomatenmix – klein plukje peterselie – ongeveer 2 eetlepels ricotta
Mix de pannenkoekenmix met water en maak er beslag van. Doe wat beslag in de pan, leg er een plakje spek in en bak er een kleine pannenkoek van (ter grootte van een schoteltje). Bak een stuk of wat pannenkoeken tot de mix op is. Ik had er denk ik een stuk of 8. Kleine pannenkoekjes hè. Don’t worry.
Dannnnn ga je een een stapel pannenkoeken maken. Of nou ja, dat doe je eigenlijk al terwijl je de pannenkoeken aan het bakken bent. En tussen elke laag pannenkoek vs. pannenkoek doe je dan een dot ricotta. Uiteindelijk kom je uit op ongeveer 2 eetlepels ricotta. Top uiteindelijk af met ricotta, gehalveerde tomaatjes, een beetje verse peterselie (vooral vanwege de kleur, niet per se omdat het zo onwijs veel smaak toevoegt) en eindig met peper. Klaar!
Ik vond het er awesome uitzien en het smaakte me erggg goed. Op zich is de combinatie van pannenkoeken met tomaat niet gruwelijk geniaal, maar het is wel echt meer dan prima. En het feit dat de pannenkoeken met spek en ricotta gewoon echt heel lekker waren, én dat het geheel er echt tof uitziet, maakt dit toch wel een topgerechtje.
Wat denk je er van: uitproberen? Of sla je even over?
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM | YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!


