1e Paasdag: Rollade met sinaasappelsaus, aardappelgratin, kippetjes met rozemarijn en tijm, rucolasalade en sugarsnaps (#ikzitpropvol)

Hoi allemaal! Het is Pasen! Woehoe! En daarom ben ik bij m’n ouders en word ik heerlijk in de watten gelegd en de hele dag gevoerd met lekker eten. Van paaseitjes (ik kan geen paasei meer zien) tot een verrukkelijk avondmaal gisteravond. Want hey, het is een feestdag , dus er zal gegeten worden.

Gisteravond maakte mijn vader een heerlijke rollade met verrukkelijke sinaasappelsaus klaar. En wat we verder erbij aten is eigenlijk niet interessant, omdat die rollade met saus zo gruwelijk goed was. Maar tóch ga ik het helemaal voor je uitschrijven. Komt ‘ie!

Nodig voor 5 personen: een varkensrollade (vraag bij de slager naar de hoeveelheid) – een kopje melk – een borrelglaasje grand marnier – een half borrelglaasje sinaasappellimonade – theelepel drinkbouillon – scheutje ketjap – beetje allesbinder
aardappelschijfjes – twee teentjes nkoflook – 1 grote ui – ongeklopte slagroom – geraspte kaas –
10-15 kippenvleugeltjes – een eetlepel gedroogde rozemarijn en tijm – beetje olijfolie –
1 zak rucola – 1 bol mozzarella – paar cherrytomaatjes – balsamicodressing –
1 pakje sugarsnaps

Een behoorlijke ingrediëntenlijst, maar dat is dit keer oké want het is Pasen en remember: JE ZULT ETEN. En veel ook.

De rollade moet 2 uur op 170C in de oven. Doe dit dus alvast van te voren. Je kunt ‘m overigens zowel warm als koud eten en om heel eerlijk te zijn kan ik me nu al niet meer herinneren (#wijn) of we ‘m nou warm of koud hebben gegeten gisteren… Anyways, met het braadvocht van de rollade maak je de saus. Meng het braadvocht in een pannetje met melk, een kopje water, de grand marnier, sinaasappellimonade, bouillon en ketjap en laat de saus indikken. Voeg er later allesbinder bij om tot een mooie stroperige saus te komen.

Maak de aardappelgratin door de aardappelschijfjes en uienringen dakpansgewijs in een ovenschaal te doen, giet er slagroom over en top af met geraspte kaas. oh, en vergeet er geen knoflook doorheen te doen. Misschien handig om die uit te persen en even met de slagroom te mengen en dan pas erover heen gieten… Ja, doe dat maar. Dit geheel gaat 40 minuten op 180C in de oven. En tegelijkertijd zet je de kippenvleugeltjes, die je even op smaak maakt met rozemarijn, tijm en olijfolie ook in de oven (40 min, 180C).

Dan rest je alleen nog een salade te maken van rucola, mozzarella en tomaatjes. Oh en de sugarsnaps koken. Dat hoeft maar heel kort, een minuut of 4-6. En vergeet niet het touwtje uit de bonen te trekken. Want dat is vies als je daar op moet kauwen, brr.

Dus, een hele lap tekst maar wel een ongelofelijk lekker Paasmaal. Vooral die rollade en siaasappelsaus waren verrukkelijk. Mjam!

Wat stond er tijdens Pasen bij jou op tafel?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

4 reacties op “1e Paasdag: Rollade met sinaasappelsaus, aardappelgratin, kippetjes met rozemarijn en tijm, rucolasalade en sugarsnaps (#ikzitpropvol)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *