Dinner: Pasta met courgette, spinazie, gebakken parmaham, ricotta, pijnboompitten en limoen

Hallo allemaal 🙂 Vandaag is mijn eerste blogpost voor Ondertussen.nl gepubliceerd, woehoe! Ik vind het heel leuk dat ze mijn recepten door willen plaatsen en ben heel blij met deze samenwerking, dus woehoe! Het eerste resultaat van mijn switch naar 4 dagen werken, ipv 5, zodat ik meer tijd voor m’n blog heb.

Vanavond wilde ik risotto maken of een hamburger maar ik kon op de een of andere manier niet echt iets bedenken waar ik ontzettend gelukkig van werd en dus besloot ik het over een hele andere boeg te gooien. En dus maakte ik pasta :D. Een pasta die ik nog nooit had gehad met o.a. gebakken parmaham en ricotta en het was lekker. Ik denk dat er heel veel mensen zijn (ik denk aan mijn vriendin Layla) die dit recept HEEL lekker vinden. Ik vond het zelf 3 tot 4 sterren lekker, maar ik ben gewoon niet echt ontzettend fan van gebakken ham/bacon. Op een burger wel, maar niet zo in een pasta. Net als pasta met spekjes, brrr, niet vies maar ook niet mijn ding. Maar ik denk dus dat een heel groot publiek dit recept HEEL lekker vindt. Dus, probeer ‘t. Hoe? ZO!

Nodig voor één persoon: 2 plakjes parmaham – 10cm courgette – twee handen spinazie – tagliatelle – 3 eetlepels ricotta – 1 eetlepel pijnboompitten – 1/2 limoen
(die limoen vond ik niet heel aanwezig qua smaak, dus wil je goedkoper; laat de limoen achterwege)

Snij de courgette in kleine blokjes en bak in olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg dan de spinazie aan de pan toe en schep om totdat het een beetje geslonken is. Haal alles uit de pan en grill de pijnboompitten even in de pan. Zet ondertussen de tagliatelle op het vuur en kook gaar (verse pasta heeft maar 4 minuutjes nodig, nice!). Haal de pijnboompitten uit de pan en bak vervolgens de in reepjes gesneden parmaham een beetje aan (zonder olie dus). Roer dan de groentes door de parmaham en doe de pasta erbij. Doe het op je bord, serveer er een flats ricotta op, pers de limoen erover uit en top af met pijnboompitten. Beetje zout & peper en klaar!

Dit was voor het eerst in mijn 7 jaar kookervaring dat ik het brandalarm af heb laten gaan tijdens het koken. Sjeeeeeezus wat een lawaai. En ik had geen flauw idee hoe hij uit moest (of nou ja, ik drukte alles in maar hij wilde niet uit). Dus, note to self (en to jullie allemaal): zeker de afzuiger aanzetten als je de parmaham gaat bakken.

Het was echt wel lekker hoor, maar gewoon niet mijn lievelingssmaak. Lijkt jou het lekker?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

Eén reactie op “Dinner: Pasta met courgette, spinazie, gebakken parmaham, ricotta, pijnboompitten en limoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *