Dinner: Gebakken kabeljauwfilet met aardappelpuree, gegrilde paprika, spinazie en pastinaak

Goedemorgen! Gisteravond heb ik weer eens een poging gedaan om pastinaak klaar te maken en het is weer mislukt! Potverdikkie. Ik heb echt op internet gekeken hoe andere mensen het nou doen (oven 200 graden, pastinaak in reepjes snijden en met olie en peper & zout 30 minuten in de oven), maar na 30 minuten was het bij mij echt nog niet lekker. En na 40 minuten was het mwah, maar had ik vet veel trek en heb ik ze toch maar uit de oven gehaald. Maar weer geen succes, zo jammer! Van de week ga ik eens proberen pastinaaksoep te maken, misschien dat dat wel lukt… Ook stom: de rest van m’n avondmaal was ook niet megafantastisch… Ik maakte kabeljauwfilet op een bedje van (haha zo chic) aardappelpuree, gewokte spinazie en gegrilde paprika. En op zich was dat allemaal lekker, behalve dat de kabeljauw totaal uit elkaar viel… Wat doe ik fout?!

Nodig voor één persoon: 1 kabeljauwfilet – een handje babyspinazie – 1 teen knoflook – 2 gegrilde rode paprika’s uit pot – 1/2 pastinaak – 1 zakje aanmaakaardappelpuree

Verwarm de oven voor tot 200C, snij de pastinaak tot een soort frites (met schil) en bak in 30-40 minuten gaar. Als dit mislukt; don’t worry, ik kan het ook niet. Doe de laatste tien minuten ook de gegrilde paprika uit pot even mee in de oven, zodat die nog een beetje doorgrillen en warm worden. Wok ondertussen de spinazie met een teentje knoflook en bak de vis 4 minuutjes aan beide kanten. Meng de aanmaakpuree met kokend water tot een puree en doe op je bord. Serveer de pastinaak er op, dan de gegrilde paprika, dan spinazie en eindig met de vis. Beetje peper & zout en klaar!

Al met al was het wel een smakelijk avondmaal hoor. Ik had alleen gehoopt dat ‘t er iets fatsoenlijker uit zou zien en de pastinaak was wel echt mislukt… Als jij dit klaar zou maken; wat zou je dan anders doen?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

10 reacties op “Dinner: Gebakken kabeljauwfilet met aardappelpuree, gegrilde paprika, spinazie en pastinaak

  • Hi Leonie, dit recept met pastinaak is echt super. Ik weet helaas niet meer wat de bron precies is, ik heb het jaren geleden gevonden op internet.

    Spaghetti met pastinaak en sinaasappelsaus

    Ingrediënten
    – 3 pastinaken (800 gr.) geschild en in blokjes
    – 2 rode uien in plakjes gesneden
    – 2 fijngesneden teentjes knoflook
    – 3 el.olijfolie
    – 2 el.balsamicoazijn
    – 1 tl.bruine suiker
    – 2.5 dl.sinaasappelsap
    – 1 tl.gedroogde rozemarijn
    – 300 gr.volkorenspaghetti
    – 50 gr.pijnboompitten
    – 50 gr.in stukken gesneden rucola
    – peper,zout

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 200C. Verdeel de pastinaak, ui en knoflook over een braadslee. Roer de olie, azijn, suiker, wat peper en zout door elkaar en meng dit met de groenten. Dek de braadslee af met aluminiumfolie. Bak de groenten in het midden van de oven 20 min. Verwijder de folie, schep de groenten om en rooster ze nog 15 min. in de oven. Breng in een steelpan de sinaasappelsap en rozemarijn aan de kook en laat dit 10 min. inkoken tot er ongeveer 4 el. (1/2 dl.) over is. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet deze af. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten met wat zout rondom lichtbruin. Meng de geroosterde groenten met de spaghetti en het ingedikte sinaasappelsap en breng het op smaak met peper. Schep vlak voor het serveren de rucola en bestrooi de pijnboompitten erover.

    Groetjes, Paulien

  • Anoniem zegt:

    Bak ze even snel op in een pan voor paar minuten, en leg ze dan kort in de oven (220 C), desnoods met grill. Zijn klaar als ze bruinig beginnen te worden..

  • Hoi Leonie, ik lees ook altijd dat friet van pastinaak of wortel na 30/40 minuten knapperig moet zijn. Ik heb elke ovenstand en tijd geprobeerd, maar bij mij blijven ze ook slap. Dus snap je probleem!
    Groetjes Yvette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *