Dinner / To go: Couscous met gegrilde kip, gegrilde courgette en paprika, avocado, spinazie, mozzarella en pijnboompitten

MORNINGS! Ik moet even in turbotempo deze blogpost typen, het is namelijk donderdagochtend en ik moet zo gewoon naar werk, maar gisteravond lukte het niet meer om te bloggen. Ik maakte gisteravond twee maaltijden klaar, terwijl ik best weinig tijd had omdat ik een drankje ging drinken in de stad. Maar twee maaltijden dus, want ik moest gisteren snel en makkelijk eten en vanavond ga ik naar de Nationale Eettest van BNN en daar moet ik al om half 7 zijn wat betekent; to go voedsel in de auto. Ik maakte couscous en het was gisteravond lekker! Hopelijk vanavond ook!

Nodig voor twee porties: genoeg couscous (haha; zoek het uit:P) – 4 stukjes kipfilet a la minute – 1 rode paprika – 10cm courgette – 1 avocado – 2 handen (baby)spinazie – pijnboompitten – & voor de ene variant een halve bol mozzarella en voor de andere variant wat fetakaas en zongedroogde tomaatjes

Bak de kipfilet gaar in een grillpan met olijfolie. Snij de paprika in kleine stukjes en bak ook in de grillpan. Snij de courgette in schijfjes en grill in de grillpan met olijfolie. Laat ondertussen de couscous wellen in kokend water. Meng de couscous met een halve avocado, roer de paprika erdoor en serveer op een bord met spinazie. Snij de mozzarella in plakken en serveer er op, en daar weer bovenop de gegrilde kip. Verdeel de courgetteschijfjes over het geheel en strooi er wat pijnboompitten over. Eindig met zout & peper.

Bij de tweede variant gooi je alles in een bak en meng je het met elkaar en vervang je de mozzarella door feta en zongedroogde tomaatjes. En snij je de kip alvast in stukjes, anders is het zo lastig eten in de auto.

Ik vond ’t maaltje van gisteravond heel lekker en gek genoeg was het ook nog eens echt behoorlijk gezond. Op de mozzarella na dan. Ja en couscous is natuurlijk niet fantastisch healthy, maar qua groentes etc zat ik goed! Mjam!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *