Zomerse wraps met Parmaham, mozzarella en aspergetips

Goedenavond! Jongens jongens wat was het vandaag lekker weer! Ik heb heerlijk in het zonnetje gezeten, mjam! En bij zonnig weer hoort een zonnig avondmaaltje. Ik krijg dat altijd zin in pizza (en dan voelt het net als vakantie in Italië) of salade, of pasta, heerlijk! Vandaag maakte ik echter, hoewel wel zomers, wraps met parmaham, mozzarella en aspergetips. En dat was helaas niet zo verrukkelijk als ik had gehoopt (en als waar ik voor betaald heb, pfoe duur!). Maar ik blog er toch over, wellicht kan iemand in de comments de gouden tip achterlaten van hoe je dit maaltje wel goddelijk maakt?

Nodig voor 1 persoon: 100gr groene aspergetips – 1 pakje AH parmaham – 1 bol mozzarella – vier wraps

Je grillt de aspergetips in de pan en warmt de wraps op in de magnetron. In de wraps doe twee plakjes parmaham, wat mozzarella en de aspergetips. Dan vouw je de wrap dicht en je zet ‘m vast met een satéprikker of een stukje spaghetti. Dan kun je ze 10 minuutjes in de oven doen, maar ik vond ze ‘koud’ lekkerder. (Ik probeerde beide versies uit zoals je ziet op de foto, haha).

Heel makkelijk klaar te maken maar ik vond het niet echt op en top lekker.. Een beetje te vettig van smaak, ofzo? Morgen moet ik maar weer eens iets lekkers maken… Tot dan?

Misschien vind je dit ook lekker:22 reacties

Anoniem -

Ik heb brie gebruikt ipv mozzarella, was erg lekker!

leonie -

Wat een goeie vervanger!!

Anoniem -

Ik heb zelf de asperge weg gelaten want die lust ik niet, en rucola, tomaat en avocado met wat zout, peper en kruiden toegevoegd. Was heel lekker!

leonie -

Nice, klinkt goed!

JacobineB -

Met geitenkaas, tijm en stukjes galiameloen erbij! Hmm

leonie -

Een zoet/frisse toevoeging zal inderdaad op z'n plaats zijn. Thanks!

Anoniem -

Inderdaad geitenkaas of misschien feta i.p.v. mozzerella?

leonie -

Misschien moet ik inderdaad een volgende keer voor een meer uitgesproken kaas gaan. Dank voor je comment!

Anoniem -

guacemole 🙂

leonie -

guacamole is altijd goed, mjam! 😉

Anoniem -

Ik zou er inderdaad wat uitgesprokener smaken aan toevoegen, pesto, (zongedroogde)tomaten en enkele kruiden. Misschien iets van een dressing of dip erbij? Als ik vroeger asperges at was dat altijd met een gekookt eitje en opgerold in ham (met stokbrood erbij), zelf zou ik dus de wraps weggelaten hebben.

leonie -

Haha ja die combi met wraps was ook wel een experimentje 😉 Thanks voor je reactie!

Anoniem -

Ik zou de ham eerst licht uitbakken (zodat het vet niet in de wraps zelf trekt).. en dan ipv wraps, soort open wraps van maken.. id pan over onder de grill of anders een soort quesadilla …. Btje pesto erop lijkt me idd ook wel lekker…

leonie -

Ik had de ham inderdaad wellicht eerst moeten bakken… Thanks voor je tip!

LR -

ipv mozzarella geitenkaas en zon gedroogde tomaatjes erbij

leonie -

Thanks voor je tip! Hopelijk hebben anderen er iets aan.. ikzelf lust helaas geen geitenkaas.. 🙁

Anoniem -

Misschien is het een idee om er wat kruiden op te doen. Mozzerella houdt wel van wat peper en zout, misschien wat tijm of rozemarijn voor bij de aspergetips?

leonie -

Balen, ik heb nog rozemarijn! Dat was wellicht lekker geweest idd..

Jose -

Als je de wrap insmeert met rode of groene pesto wordt de smaak wellicht wat uitgesprokener 🙂

leonie -

Goed idee! Gebruik je gewoon pesto uit een potje?

Jose -

Heb tegenwoordig Arrabbiata pesto van AH Excellent ontdekt, erg fijn. Maar ook (alledrie de soorten) pesto van De Kleinste Soepfabriek (Biologische supermarkt) zijn heerlijk, ook gewoon op 'n toastje 🙂

leonie -

Dank voor de tip! Ik koop wel eens de gewone AH groene pesto, maar die haalt 't niet bij zelfgemaakte…

Reageer ook