Broccolisoep met stokbrood en gorgonzola

Goedenavond! Bij gebrek aan groen op m’n blog, vond ik het tijd voor een groene maaltijd. Dus probeerde ik voor ‘t eerst in m’n leven een zelfgemaakte broccolisoep. Hoewel ik eigenlijk geen broccoli lust, maar ik had het eens op m’n werk gegeten en dat was toch wel erg lekker.

Je fruit een uitje in twee lepes boter in de pan. Na 2 minuutjes voeg je 1 liter koud water, 2 blokjes tuinkruiden bouillon en 500 gram broccoliroosjes toe (voor een flinke soep voor 2p). Dit laat je ongeveer 10 minuutjes koken. Daarna pureer je de soep met de staafmixer en voeg je zout en peper toe naar smaak. Bij het opdienen een eetlepel slagroom erdoor roeren (voor de mooi) en bestrooien met bieslook!

De soep zelf is nogal.. soepig. Ik vond het op zichzelf heel lekker (Bas iets minder), maar we aten er als extra ciabatta met Gorgonzola bij en dat was echt een goeie match! (En ook nog sellerie, roomkaas en kipkerrie, maar de Gorgonzola was het lekkerst!)

Dat was het weer! Byebye!

2 reacties op “Broccolisoep met stokbrood en gorgonzola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *