Vlog #1: Tosti’s bakken voor 3FM Serious Request 2015 #SR15

Hoi allemaal! Gisteren heb ik 1. mijn eerste vlog ooit (oké niet ooit) opgenomen en 2. tosti’s gebakken voor 3FM Serious Request. Ik wil jullie in deze blogpost eens meenemen door mijn afgelopen week en laten zien hoe we dit georganiseerd hebben. Want man, wat was het een week. Lees & kijk je mee?

Een week of twee geleden kwam bij mij het idee op om tosti’s te gaan bakken voor 3FM Serious Request. Ik vind Serious Request altijd een toffe tijd van het jaar, een toffe actie en omdat ik normaal niet zo veel doe voor goede doelen (niet bewust) een mooi moment om ook mijn steentje bij te dragen. Ieder jaar steun ik Serious Request door een plaat (Coldplay) aan te vragen, maar dit jaar wilde ik eens aan de slag. Ik heb mezelf gekroond tot tostikoningin van Nederland, heb een tosti-item op 3FM en bedacht: hoe TOF zou het zijn als ik dan tosti’s ga bakken voor het goede doel? Past bij mij, past bij het sfeertje (hoeveel kids zijn er wel niet koekjes aan het bakken) én ik heb er al een connectie mee met 3FM. Dus, het idee was bedacht. Nu: hoe de fuck gaan we dit doen.

De kosten moesten zo laag mogelijk blijven, dus ik ging hard op zoek naar sponsors. Ik moest iemand hebben voor kaas, ham, brood, ketchup, servetjes, tosti-ijzers, een plek om te staan, een vergunning, stroom, een auto en wat allemaal niet nog meer. En dat allemaal in één week tijd, terwijl ik gewoon 32 uur werk.

Daarom zocht ik eind vorige week contact met Bartjan van Toastable Amsterdam. Hij heeft drie tosti-zaken in Amsterdam en we zouden altijd al eens gaan samenwerken. Ik dacht: zijn ervaring in de horeca komt vast goed van pas. We ontmoetten vorige week vrijdag en besloten: dit gaan we samen doen. Let’s go!

Ik nam contact (twitter, mail, bellen) op met de gemeente Heerlen voor een vergunning, maar die waren natuurlijk al lang allemaal vergeven. We moesten het dus ‘illegaal’ gaan doen. Ik schakelde de hulp in van mijn tante die in Heerlen woont en zij tipte een aantal horecazaken waar we een staanplaats voor de deur konden proberen te regelen. Twee zaken: geen gehoor. Shit! Toen plaatste ik een oproepje op Facebook; ik had immers een groot netwerk en hoopte zo iets voor elkaar te krijgen.

Mijn zus deelde de oproep en zo kwam hij terecht bij Stefan van Ziengs Schoenen. Hij regelde dat we voor de Ziengs Heerlen mochten staan, van hun elektriciteit gebruik konden maken en zelfs dat we een bedrag kregen van Ziengs om te gebruiken voor ingrediënten. WAUW! Hier waren we héél blij mee.

Via mijn advertentiebureau Adfactor, die de banners en advertorials op mijn blog voor me regelt, probeerde ik aan sponsers te komen voor de ingrediënten. Maaslander was zo tof om mee te werken! Ze wilden ons gratis kaas leveren, jong belegen en de nieuwe geitenkaas die ze hebben, wat we op moesten halen uit Huizen. SUPER FIJN! Helaas lukte het me niet om op tijd een auto te regelen en hebben we toch gebruik moeten maken van een andere kaasleverancier. Maar evengoed: Maaslander: bedankt dat jullie het wilden steunen!

Oké, toen alleen nog brood en ham. Die bleken het moeilijkst. Via een vriend van mij kwamen we uit bij Breimer’s bakkerij in Lemmer, die ons aan 35 witte casinobroden wilde helpen. Voor niks! Súper fijn! 😀 Maarrrr we moesten het dan zaterdagochtend ophalen en omdat we daarna nog naar Heerlen moesten rijden, was dit ook niet de handigste oplossing. Maar ook @ Breimer’s bakkerij: super bedankt voor jullie support!

Toen regelde Bartjan een bakkerij in Kerkrade waar we met korting broden mochten kopen. Hiervoor gebruiken we het geld dat we van Ziengs hadden gekregen.

Bartjan regelde de tosti-ijzers en een auto en toen waren we wel een soort van rond. We hadden een plek, geen vergunning, wel kaas en broden en hakten de knoop door op vrijdagmiddag: we gaan dit doen! Ter plekke regelden we dan nog met HEMA dat we servetjes en ketchup konden gebruiken, ook heel relaxt: bedankt!

Zaterdagochtend vertrokken we om 8 uur naar Heerlen met de auto. Check in de vlog die ik maakte hoe onze dag verliep, hoeveel geld we hebben opgehaald en hoe we dat aan 3FM Serious Request hebben geschonken.

Aan alle partijen die hebben meegewerkt (of uiteindelijk toch niet): heel erg bedankt voor jullie hulp!!

Ik vond het een te gekke ervaring waarbij ik weer over honderd barrières (die ik mezelf opleg) heen ben gegaan; bellen met vreemde mensen, ondanks geen vergunning toch gewoon gaan, 5 uur met een vreemde in de auto (haha), de straat en héél veel mensen aanspreken om tosti’s aan te smeren, heel veel volgers ontmoeten en vloggen voor het glazen huis! Man, wat was het een dag en wat waren we kapot. Maar ik ben absoluut een ervaring rijker en had het voor geen goud willen missen!

Ik ben benieuwd naar jullie reacties… 😀

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

2 reacties op “Vlog #1: Tosti’s bakken voor 3FM Serious Request 2015 #SR15

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *