Turks brood met haloumi, vijgen en aubergine

Goedemorgen goed volk! Er is een product dat ik op mijn blog echt nog maar héél weinig in de ingrediëntenlijsten heb staan en dat is haloumi. Dit komt omdat ik onlangs pas ontdekte dat dit echt een GEWELDIGE kaas is die je echt suuuuper goed kunt grillen. Maar toen ik dat laatst ontdekte, heb ik niet echt doorgepakt. Wat echt onbegrijpelijk is, want dit is heer-lijk.

Afgelopen weekend stond haloumi weer eens op tafel bij m’n schoonouders en toe dacht ik; heyyyy ik moet er zelf ook weer mee aan de slag. En zo geschiedde. Gister dook ik de keuken in voor een Turks brood met haloumi, aubergine en vijgen. Klinkt lekker? Aan de slag dan!

Nodig voor één persoon: 1/4 turks brood – 1 blok haloumi (gewoon te koop bij de kazen in de supermarkt) – 3/4 aubergine – 2 vijgen (liggen momenteel ook in de supermarkt!) – 2 eetlepels kwark – een handje gemengde sla – scheutje olijfolie

Snijd de hamouli in plakken van 2 cm dik en grill ze tussen een tostigrill op de laagste stand totdat ze mooi goudbruin zijn.

Snijd de aubergines ook in plakken van 1-2 cm en grill met een scheutje olijfolie ook tussen de tostigrill, totdat ze mooie streepjes hebben.

Bak het turkse brood af in de oven volgens de omschrijving op de verpakking.

Ik heb vervolgens m’n turkse brood in de breedte doormidden gesneden, waardoor je twee ronde ‘pizzabodems’ krijgt, maar ik denk dat dit recept makkelijker is als je gewoon een kwart van het turkse brood af snijdt en die doormidden doet, zodat je een driehoekig broodje hebt dat je kunt vullen. In plaats van een soort pizza (die te groot is voor je bord en onhandig is om te eten).

Smeer het brood in met kwark en beleg vervolgens met de haloumi, aubergines, vijgen in stukjes, wat sla en een scheutje olie. Beetje peper er overheen om het af te maken, maar zout kun je achterwege laten omdat de haloumi al heel zou van smaak is. Klaar!

ha

Ik vond het een lekker maaltje, maar niet GEWELDIG. Die haloumi is echt fantastisch en de combinatie met aubergine en vijgen werkt top, maar ik vond het niet echt een geheel bij elkaar, met dat turkse brood en de kwark als beleg.. Nee, dit was niet voor herhaling vatbaar. Maar ik ga wel ff verder brainstormen over een lekker recept met haloumi. Als jij nog een goede tip hebt, laat je die dan hieronder achter? <3

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Turks brood met haloumi, vijgen en aubergine

  • Halloumi is zo lekker! Ik eet het wel eens als (vega)burger op brood, in stukje door de andijvie ipv spek of in een wrap met groente. Goed gekruid met chilivlokken is ook erg lekker!

  • Samantha zegt:

    Ik at in Griekenland een salade met babyspinazie, cherrytomaatjes, paprika, gegrilde halloumi en een (dikke) balsamicodressing. DELICIOUS! Eigenlijk is vooral die balsamico-halloumi-combi awesome, en dan de salade voor de opvulling 😉

  • Karlijn zegt:

    Ik maak er meestal n salade mee, met zoete aardappel, sla/verse spinazie, couscous en/of linzen, tomaatjes etc. Beetje honing erover.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *