Gesponsord – Hallo mooie mensen! Vandaag heb ik een heerlijk recept voor veggie taco’s met kruidige tofu, frisse spitskool en cheddar voor je. Een super simpel recept dat echt iedereen kan klaarmaken, doordat ik gebruik maak van drie hele gemakkelijke producten van Santa Maria. Zo kruid ik de tofu met de kruidenpasta van Santa Maria en maak ik de spitskool fris en smaakvol door middel van een flesje Santa Maria Tomatillo Salsa. Beide producten komen uit de nieuwe Next Mex lijn van Santa Maria. Net als de zachte taco’s trouwens; dat zijn echt de lekkerste wraps/tortilla’s die je in tijden hebt geproefd.
& Funfact: afgelopen dinsdag heb ik dit recept samen met 10 volgers geproefd tijdens de Santa Maria Kookclub. Het hele jaar vorm ik al een kookclub met Brendakookt.nl en Fransescakookt.nl en dinsdag konden we ein-de-lijk fysiek bij elkaar komen voor een gezellige avond vol lekker eten. En daar konden dus 10 volgers bij zijn van ons alledrie, n.a.v. een winactie op Instagram. En dat was écht vet leuk. Check de foto’s:
Tijdens het event kregen we ook alvast de nieuwe groentewraps van Santa Maria voorgeschoteld. Super nice; vanaf nu vind je in het schap ook oranje wortel-wraps en roze biet-wraps. SUPER lekker en leuk!
En dan nu… door naar het recept!
Nodig voor 4 personen:
– 500gr tofu
– Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta
– 150gr mais
– Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
– 125gr zure room
– 2 bosuien
– geraspte cheddar
– 1/2 spitskool
– 1 flesje Santa Maria Tomatillo Salsa
– peterselie of koriander
Tip: Santa Maria heeft sinds kort ook een nieuw product: groente tortilla’s in de smaken wortel of biet! De variant met wortel kun je ook perfect gebruiken in dit recept. Bonustip: kook je voor heel veel mensen? Maak regenboog wraps met de twee verschillende kleuren!
Bereiding van de vega taco’s met tofu
Snijd de tofu in kleine stukjes en marineer de tofu marineren met Santa Maria kruidenpasta voor veggie taco’s. Laat dit een halfuurtje staan.
Snijd de spitskool in zo fijn mogelijke reepjes en meng in een grote kom met de inhoud van het flesje Santa Maria Tomatillo Salsa. Laat dit even staan.
Spoel mais af onder de kraan en verhit een scheutje olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de mais 2 minuutjes en voeg dan de kruidige tofu eraan toe. Bak dit ongeveer 10-15 minuten rondom bruin.
Verhit de oven voor tot 180C. Neem een bakplaat en bekleed die met een velletje bakpapier. Verdeel de Santa Maria Soft Tortilla’s over de bakplaat en smeer er een laagje zure room op. Verdeel daar wat tofu met mais over. Top af met gesneden bosui en een beetje cheddar. Zet dit 10 minuten in de oven op 180C.
Haal de taco’s uit de oven en top af met de frisse spitskool en een beetje verse peterselie of koriander. Eet smakelijk!
Ik vond het een super lekker recept. De smaken zijn lekker in balans, de kruidige tofu is echt AWESOME, want het geeft vet veel body aan het gerecht en is súper smaakvol. En de frisse spitskool vond ik ook echt wel een hit. Zó makkelijk om het gewoon smaak te geven met die Salsa uit zo’n flesje, in plaats van dat je zelf allemaal ingewikkelde dressings gaat maken. Echt; ik ben zó gek op dit soort simpele recepten. Zo heb je met een paar hele basic supermarktingrediënten, toch echt een vet smaakvolle, mooie en lekkere maaltijd op tafel gezet. Love it!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!