Simpele borrelhap van Griekse yoghurt met dukkah en platbrood

Gesponsord – Hallo fijne mensen van het internet. Vandaag heb ik een verrukkelijk recept voor een simpele borrelhap voor je, dat ik altijd al eens zelf uit wilde proberen. Waarom? Omdat het er knetterrrrrlekker en culinair uitziet, maar -volgens mij – supermakkelijk te maken is. Ik heb het over zo’n fantastische borrelplank met een yoghurtdip met een beetje olijfolie, lekkere kruiden en dan van dat heerlijke platbrood erbij.

Ik dook de keuken in om een lekker recept voor jullie te schrijven en slaagde met vlag en wimpel, al zeg ik het zelf. Voor de yoghurtdip gebruikte ik FAGE Total 0%, wat echt een vet lekkere dikke, romige yoghurt is. Erbij maakte ik zelf dukkah; dat is een mengsel van kruiden, noten en specerijen. Je kunt dukkah heel lang bewaren, dus het is niet erg om een beetje te veel te maken en dit lekker te gebruiken bij dips, over gerechten, door salades, op je brood, etc.

Echt mensen; bij je volgende borrel wil je dit platbrood met yoghurt-dip en dukkah serveren. Het ziet er cool uit, het is super makkelijk te maken en het is grandioos lekker. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Dit heb je nodig:
FAGE Total 0% Griekse yoghurt
– een beetje olijfolie
– Libanees platbrood (gewoon verkrijgbaar in de supermarkt op de broodafdeling of in het schap met dingen zoals roti en wraps)
– verse peterselie of koriander
– 10 hazelnoten
– 2 el amandelschaafsel
– 2 el komijnzaad
– een snufje komijnzaad gemalen
– 1 el korianderzaad
– 1 tl venkelzaad
– 1 el sesamzaad
– 1 tl grof zeezout

ingrediënten fage
Dit zijn de ingrediënten

Bereiding
Kind kan de was doen. Ben je er klaar voor? Meng alle ingrediënten voor de dukkah met elkaar, verdeel over een bakplaat en zet voor 10 minuten op 180C in de oven. De ingrediënten voor de dukkah zijn: hazelnoten, amandel, komijn, korianderzaad, venkelzaad, sesam en zeezout.

Doe de yoghurt alvast in een kommetje en roer er een beetje olijfolie door. Snijd de peterselie of koriander vast fijn.

Wist je dat…
FAGE Total Greek Yoghurt heeft een Nutri-Score A op de verpakking staan. Via dit voedselkeuze logo zie je in één oogopslag hoe gezond een product is. Score A is voor producten met de gezondste samenstelling en heeft een groene kleur. Een hele gezonde keuze dus!

Haal de kruiden uit de oven en bak nu het Libanees brood even af in de oven: 2 minuten op 180C.

Stamp de kruiden een beetje fijn met een vijzel. Heb je geen vijzel in huis? Prima; je kunt het ook in een theedoek vouwen en dan ff met een deegroller of een ander zwaar element erop slaan; het belangrijkste is dat de hazelnoten niet meer heel zijn, maar het hoeft ook allemaal niet vet fijn.

Doe de dukkah in een kommetje en doe een beetje over de yoghurt met olie, samen met wat verse peterselie of koriander. Dip het Libanees brood in de yoghurtdip met olijfolie en daarna in de dukkah en klaar is je simpele borrelhap!

Ik zei toch dat het simpel was? Snacken maar!

simpele borrelhap

En ja mensen: dit is lekker. Dit is echt heel erg lekker. Ik weet zeker dat je borrelgenoten versteld staan van het maaltje dat je zojuist in elkaar hebt geflanst, terwijl het zo simpel was. Ideaal is ook dat de dukkah heel lang houdbaar is, dus die kan je gewoon in een afgesloten potje in de kast bewaren. Bovendien is het ideaal dat je de FAGE Total 0% daadwerkelijk gewoon al in huis kan hebben, als je bijvoorbeeld ook graag yoghurt als ontbijt eet. Ik vind dit ZO top.

Overigens heb je wel echt die FAGE Total 0% of FAGE Total 5% nodig voor dit recept, omdat dat écht een lekkere dikke yoghurt is; een dikke structuur, super romig en ontzettend goed van smaak. Mensen, wat heerlijk. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

simpele borrelhap

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

2 reacties op “Simpele borrelhap van Griekse yoghurt met dukkah en platbrood

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *