Rode aardappels met gevulde kipfilet en rucola

Goedenavond! Vanavond heb ik gekookt voor drie vriendinnen en ik vond het zo leuk om te doen! Eerst vanochtend in al m’n kookboeken gedoken en besloten wat ik zou gaan maken, boodschappen gedaan, einde van de middag voorbereidend werk gedaan en ’s avonds lekker gekookt! Ik maakte kipfilet en rode aardappelen van Jamie Oliver, met een simpele rucolasla en als toetje mango met chocolademousse en kokosslagroom!

De kipfilet vulde ik met verse basilicum, verse peterselie, zongedroogde tomaatjes in olie, knoflook, zou en peper, feta en citroenrasp. Eerst deed ik ze even in de oven om te garen, daarna in de pan om een korstje te krijgen!

De rode aardappelen (deze smaken echt anders dan normale aardappelen) kookte ik en daarna doe je in een koekenpan een laagje olie, daarop rozemarijntakjes en laurierblad. Daarop leg je de gehalveerde rode aardappelen en deze druk je met een bord stevig in de pan, die op hoog vuur staat.

Ik vond het erg lekker en volgens mij m’n vriendinnen ook:) Geslaagd! Hoewel, de kip mag de volgende keer iets minder droog:)

Dat was ’t voor vanavond. Morgen vieren we in DeLaMar de verjaardag van Joop van den Ende, dus ik weet niet of ik thuis eet. Zo wel, hopelijk Meat Free Monday!

Byebye

10 reacties op “Rode aardappels met gevulde kipfilet en rucola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *