Risotto met geitenkaas, spek, paddenstoelen en tijm

Goodmorning! Oh jongens ik ben blij; check even de foto bij dit recept. Best oké toch? Ik heb dus sinds vorige week een fotolamp die knetter fel daglicht geeft en dat is awesome, want in de winter is het verdomd moeilijk om ‘s avonds een fatsoenlijke foto van je avondeten te maken. Maar nu niet echt meer! Ik ben zó blij met m’n fotolamp. Vet chill.

Goed. Over tot de orde van de dag; waar ik ook blij van werd was m’n risotto van gisteravond. Al sinds Kerst had ik het idee van deze risotto met gietenkaas, spek, tijm en champignons en nu ein-de-lijk ging ik er mee aan de slag. Lekker? Hell yeah!

Nodig voor één persoon: heel pak seizoenspaddenstoelen – paar takjes tijm – 1 kopje risottorijst – 2 glazen droge witte wijn – 3 schijfjes geitenkaas – beetje gemengde sla – paar plakjes ontbijtspek – 1 tablet bouillon

Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Bak in een kookpan met een scheut olijfolie een beetje glazig. Voeg dan ook de risottorijst er aan toe en bak even mee (ongaar). Dit doe je kennelijk om de korrel ‘open’ te krijgen (heb ik onlangs in de reacties gelezen).

Blus na een minuut of 2 de risotto af met een glas witte wijn en laat dit verdampen. Maak in de tussentijd 500ml bouillon. Schenk steeds een beetje bouillon bij de risotto totdat de rijst nét onder water staat en roer dat dan door, totdat het vocht verdampt is. En dan schenk je er weer opnieuw wat bij.

Ik moet toegeven dat ik dit keer niet die hele 500ml heb gebruikt, want op een gegeven moment was mijn risottokorrel al prima beetgaar.

Giet er vervolgens nog een glas witte wijn door en laat ook die verdampen. Roer er dan de geitenkaas door.

Bak in de tussentijd in een andere pan het spek zonder olie of boter, knapperig in een paar minuten.

Doe wat sla op je bord, serveer de risotto daarop en top af met het gebakken spek, een paar takjes tijm (voor de sier) en eventueel nog wat extra geitenkaas. Beetje peper & zout erover en klaar!

Eet smakelijk 🙂

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

5 reacties op “Risotto met geitenkaas, spek, paddenstoelen en tijm

 • Jaaa ik had dit dus vorige week gemaakt met mijn vriend, en 1. Ik houd echt niet van paddestoelen en alles wat daarbij hoort en 2. hij is niet zo’n geitenkaas fan maar dit was me toch een potje lekker!! Jaaa dit houden we erin. Man. Genieten.

 • Hoi Leonie,
  Mooie foto. Ik heb ook moeite met ‘s avonds fotograferen. Mag ik je vragen waar je de lamp gekocht hebt, welk merk, model, en wat hij kost? 🙂

  Dank je
  X Auk

 • Marissa zegt:

  Deze risotto ziet er super lekker uit! Wat ik altijd doe bij risotto is het bouillon blokje gewoon bij de rijst gooien en er dan steeds – in stappen of course- kokend water bij gooien. Dit is natuurlijk niet hoe het moet, maar het is 1) nog makkelijker, oftewel vet lui en 2) je hebt sowieso alle smaken van het bouillonblokje in je risotto zitten, ik had namelijk ook nogal eens wat bouillon over, toch jammer..
  Misschien iets om eens uit te proberen:)! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *