Goedenavond! Vandaag heb ik voor het eerst in m’n leven eens meringues gebakken! Dat zijn een soort schuimige luchtige dingen die je opeet:) Een paar dagen geleden zaten ze door een toetje dat een collega maakte (Eton Mess) en vandaag besloot ik dat ik ze ook zelf eens wilde maken.
Het is heel simpel, alles wat je nodig hebt zijn 2 eiwitten (GEEN EIGEEL!) en 125 gram suiker (witte, lichte of bruine basterdsuiker). Je klopt het eiwit op totdat het stijf wordt en dan voeg je geleidelijk het suiker er aan toe. Je mixt ‘t tot een stevige mousse. Bij mij duurde het 15 minuten, maar je schijnt ‘t ook in 5 minuten stijf te kunnen krijgen:P Dan flats je de mousse op een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie en dit gaat 30 minuten op 150C in de oven (mag ook langer op een lagere stand). En dan is het alweer klaar:) Super makkelijk dus: kloppen, flats, in de oven en klaar!
Normaal mislukt alles wat ik bak ongeveer, dus ik was heel blij dat dit zo goed gelukt was! Erg lekker, maar ook machtig; En daarom heb ik bijna geen avondeten gehad;) Anyway… Dit was ‘t weer voor vandaag! Byebye
Misschien vind je dit ook lekker:
Femery zegt:
Kwam hier om te weten of ik Ze op alufolie kon doen. Thnx voor deze vermakelijke uitleg voor brakke studentjes
Nuria zegt:
Mmmm, ik vind meringues zoo lekker!
SophieSweetVintage zegt:
Heel lekker 🙂 maar ik vind ze moeilijk om te maken. Knap van je dat ze gelukt zijn!