Hotspot: Moderne tapas eten bij Lola Bar & Kitchen in Rotterdam

Hey you! Gisteravond was ik met friend Marte uit eten in Rotterdam. In Rotterdam zijn namelijk in het afgelopen jaar zo veel leuke eettentjes geopend, dat ik echt veel vaker naar deze stad wil om te schrijven over de hotspots. Gelukkig heb ik friend Martie die er woont en me graag bijstaat in deze heftige taak als foodblogger ;-). Daar gaan we!

Gisteravond was het de beurt aan restaurant Lola. Je vindt Lola Bar & Kitchen op de Schiedamse Vest, compleet in het centrum van allerlei leuke eettentjes en dicht bij het winkelcentrum van Rotterdam.

Lola Bar & Kitchen ziet er van buiten misschien niet heel spectaculair uit (rode gevels, prima terras), maar is van binnen echt awesome. Een tof interieur met heel veel planten en mooie decoratie. Ik vond het echt een hele gezellige plek!

Bron foto: facebook.com/barkitchenlola

De kaart is Spaans; je eet er tapas, maar dan niet van die gefrituurde kleffe dingen zoals je gewend bent van een tapas-restaurant (waar ook niets mis mee is), maar eerder in een soort modern en hip jasje.

Martle en ik bestelden (voor de oplettende lezer; dat zijn inderdaad twee personen):
– een kaasplankje
– bospeen met sinaasappel en amandel
– gegrilde kipspiesjes (van kippendij) met een yoghurtsausje
– Gamba’s
– Chorizo kroketjes
– Kikkererwten met vlees erdoor (volgens mij ham, maar het smaakte naar chorizo)

En bizar genoeg vond ik echt alles heel erg lekker. Niets was iets minder smakelijk, ik vond het écht heel lekker. Vooral de kikkererwten waren een hit, maar ik kon ook niet van de Manchego van het kaasplankje afblijven en die chorizo kroketjes die nét een beetje pittig waren en compleet naar bolognesechips smaakten, vond ik ook echt veel te lekker. En dit was best veel voor ons tweeën: goede porties dus!

kikkerwerten
Kikkererwten met stukjes vlees, mjam!
kroketjes
Chorizo kroketjes met dip
gamba
Gamba’s: altijd goed.

Overigens hadden ze ook nog andere mogelijkheden op de kaart, waarbij je vooraf samengestelde menu’s kon bestellen. Bijvoorbeeld een plank met 8 pinchos (kleine Spaanse hapjes op een broodje) of een plank met de lekkerste tapas en een fles Sangria (die erg goed schijnt te zijn).

De bediening was ook rete vriendelijk en kwamen precies vaak genoeg langs om te vragen of we nog iets wilden of niet. En hoewel de tent bomvol zat (wees optijd!), lieten ze ons rustig eten en borrelen. Chill!

Ik werd echt heel erg gelukkig van dit diner voor twee bij Lola. Ik vind het absoluut een aanwinst voor Rotterdam en zou het te gek vinden als ze ook naar Amsterdam komen, want waar in Amsterdam eet je nou echt goede Spaanse tapas? Lola Bar & Kitchen is een aanrader en jij moet er naartoe als je eens in Roffa bent. Have fun!

Disclaimer: ik hoefde het eten niet te betalen (#foodblogger), maar dat betekent niet dat ik niet altijd eerlijk zal schrijven over een restaurant. Dus oprechte enthousiasme heb je zojuist gelezen, ook al betaalde ik slechts de wijn 🙂

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

 

 

3 reacties op “Hotspot: Moderne tapas eten bij Lola Bar & Kitchen in Rotterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *