6 Stamppot variaties

Door Elske – Vertelde ik deze week nog aan iedereen die ik tegen kwam hoe blij ik was dat de  lente, en met name de zon, zich liet zien, ben ik met deze blog alweer in de winterstijl beland. Zo gaat dat in Nederland. MAN, wat een verwarring de afgelopen weken. Eerst vriezen we met onze voeten aan de straatstenen vast, een paar dagen later lopen we met 20 graden verschil in ons zomerjackie en weer een paar dagen later kan de sjaal weer om en de handschoenen weer aan omdat het gewoon weer koud is! Moeder natuur weet niet wat ze wil geloof ik. Gelukkig weet ik wel wat ik wil en dat is maar één ding: stamppot. En laat gewoonwateenstudentjesavondseet.nl daar nou eens genoeg inspiratie voor bieden. Klaar om op te warmen? Oké daar gaan we! Klikkk op de titel om naar het recept te gaan 🙂

Stamppot spinazie met een slavink en jus
Laten we lekker old school beginnen met een een spinazie-stamppot. Of is het stamppot spinazie? Ik heb geen idee, maar lekker is het wel! Hier heb je gewoon zin in als je bibberend van de fiets af stapt en je koude huis binnen loopt. Zet de verwarming maar aan en maak deze stamppot! Vanavond heb jij het in ieder geval niet meer koud 😉

Lekker old school stamppotje!
Lekker old school stamppotje!

Stamppot rucola met geitenkaas en walnoten
We gaan met deze stamppot even de andere kant op. Niet een standaard combinatie voor een stamppot, maar we weten wel dat geitenkaas heel goed werkt met honing en walnoten! Dus waarom niet in een stamppot lieve mensen? Leonie testte het uit en kwam tot de conclusie dat dit zeer smaakvol is! Ga jij dit ook uit proberen?

Geitenkaas, honing en walnoten is een top combi toch? Ook in deze stamppot
Geitenkaas, honing en walnoten is een top combi toch? Ook in deze stamppot

Vega stamppotje met sla, sojachampignons en seroendang
Heb je zin in stamppot maar is het vega-maandag of heb je gewoon even geen zin in vlees? Dan is dit het recept voor jou! De champignons bak je aan in sojasaus en dat is super lekker! De sla in de stamppot werkt goed bij de champignons en de seroendang geven wel even die crunchy biteaan je stamppot, zonder dat je echt spekjes hoeft te gebruiken. Klinkt goed toch?

Vega-stamppot for the win!
Vega-stamppot for the win!

Stamppot rauwe andijvie met kippenworstjes, jus en gefrituurde pijnboompitten
Gefrituurde pijnboompitten; klinkt dat aantrekkelijk? Eerlijk gezegd vind ik het niet zo heel geweldig klinken. Maar Leo zegt dat het verrukkelijk is dus dan geloven we dat gewoon toch? 😀 Ik ga hem maken, vanavond nog. Jij ook?

Stamppot andijvie met gefrituurde pijnboompitten is super lekker volgens Leo! Dat gaan we met zn allen proberen!
Stamppot andijvie met gefrituurde pijnboompitten is super lekker volgens Leo! Dat gaan we met zn allen proberen!

Stamppot zeekraal met pangasiusfilet
Hou je van vis? Dan ga je deze stamppot zeker weten lekker vinden! De smaak van zeekraal kan ik niet echt omschrijven, maar dat moet je gewoon ondervinden 😉 Leo maakte in ieder geval dit recept en gaf het 4 sterren dus het proberen waard!

Stamppot zeekraal? Ja, echt! Het proberen waard
Stamppot zeekraal? Ja, echt! Het proberen waard

Stamppot andijvie met appel en gorgonzola
Gemaakt door ondergetekende en die kan je vertellen dat het super lekker en super easy is! Het pittige van de gorgonzola smaakt top bij de smaak van andijvie en de appel geeft het een lekker fris tintje 🙂 Heerlijk en klaar binnen vijf minuten. Dit wil je!

Wel eens gorgonzola in je stamppot gedaan? Dikke tip van ondergetekende!
Wel eens gorgonzola in je stamppot gedaan? Dikke tip van ondergetekende!

Goed, dat waren ze alle zes alweer! Hier zit vast iets tussen waar jij vet veel zin in hebt vanavond. Zo niet, laat me dan hieronder even weten welk ingrediënt jij graag in stamppot zou zien en wie weet zie je er hier ooit een recept mee verschijnen 😉

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Leo óók! Check haar via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *